ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρ - COVID: Από αύριο υποχρεωτική προσκόμιση αρνητικού τεστ ταξιδιωτών από την Κίνα

Κατάρ - COVID: Από αύριο υποχρεωτική προσκόμιση αρνητικού τεστ ταξιδιωτών από την Κίνα
Το τεστ θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους ταξιδιώτες ανεξαρτήτως του εμβολιαστικού καθεστώτος τους AP/Andy Wong

Το Κατάρ αποφάσισε τη λήψη μέτρων στα αεροδρόμια της χώρας έπειτα από την έξαρση του νέου κύματος κορωνοϊού, που πλήττει το τελευταίο διάστημα την Κίνα, ακολουθώντας το παράδειγμα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων η Γαλλία.

Συγκεκριμένα, από αύριο Τρίτη 3/1, πρόκειται να ζητηθεί από τους ταξιδιώτες που φθάνουν από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για το COVID-19, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέσα σε 48 ώρες από την αναχώρησή τους, όπως μετέδωσε το καταριανό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων QNA.

Όπως προσθέτει το QNA, το τεστ θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους ταξιδιώτες ανεξαρτήτως του εμβολιαστικού καθεστώτος τους.

Πολλές χώρες έχουν ήδη επιβάλει κάποιο είδος περιορισμού ή πρόκειται να επιβάλουν σε ταξιδιώτες προερχόμενους από την Κίνα, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ινδία και το Μαρόκο.

Παράλληλα, η Γαλλία έχει απευθύνει έκκληση στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, προκειμένου να υπάρξει έλεγχος του COVID στους κινέζους ταξιδιώτες.

Η έκκληση αυτή έγινε μετά από απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν, με αφορμή το νέο ξέσπασμα της νόσου στην Κίνα, και την αύξηση των κρουσμάτων στο διάστημα.

Αξιωματούχοι υγείας από τις χώρες της ΕΕ απέτυχαν την περασμένη εβδομάδα να συμφωνήσουν σε μια κοινή στρατηγική, και αναμένονται περισσότερες συνομιλίες για αυτό το θέμα τις επόμενες μέρες.

«Η Γαλλία θα πιέσει να προχωρήσει αυτή η μεθοδολογία σε όλη την ΕΕ», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπρον καθώς μαζί με τον Υπουργό Μεταφορών Κλεμάν Μπον έλεγξαν τις νέες διαδικασίες στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκόλ του Παρισιού.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ένας κινέζος ταξιδιώτης με COVID μπορεί να μεταβεί αεροπορικώς σε μια άλλη χώρα της ΕΕ και στη συνέχεια να ταξιδέψει χωρίς κανέναν έλεγχο στη Γαλλία, ο Μπον απάντησε: «Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συντονιστεί η ΕΕ), για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ