Ζελένσκι: Το 2023 θα είναι η χρονιά της «νίκης» στον πόλεμο κατά της Ρωσίας
Το 2023 θα είναι η χρονιά της «νίκης» στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, δήλωσε τo Σάββατο (31/12) το βράδυ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.
«Λαχταράτε για πίστη και ελπίδα; Αυτές βρίσκονται στις (ουκρανικές) ένοπλες δυνάμεις εδώ και πολύ καιρό (...) Λαχταράτε για φως; Αυτό βρίσκεται μέσα σε όλους μας, ακόμα και όταν δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα», η παροχή του οποίου έχει διαταραχθεί σοβαρά από τους μαζικούς ρωσικούς βομβαρδισμούς, είπε στο Telegram ο Ζελένσκι.
«Καλή χρονιά! Η χρονιά της νίκης μας», κατέληξε, καλώντας τους συμπατριώτες του να «δουλέψουν», να «αγωνιστούν» και «βοηθήσουν ο ένας τον άλλον».
Στο δικό του βιντεοσκοπημένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει ποτέ στις προσπάθειες της Δύσης να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως μέσο για να καταστρέψει τη Ρωσία και ότι η χώρα του μάχεται στην Ουκρανία για να προστατεύσει την «πατρίδα» και για να διασφαλίσει την «αληθινή ανεξαρτησία» για τον λαό της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα συγχωρήσει ποτέ τη Ρωσία για τον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς
Ουκρανία: «Ο πόλεμος θα τελειώσει ως το καλοκαίρι του 2023» - Τι προβλέπει Βρετανός ιστορικός
Χωρίς ταξί η Αθήνα και την Πέμπτη - Στις 10 το πρωί η κινητοποίηση των αυτοκινητιστών στη Βουλή
23:59
Στοχευμένη δράση των ΗΠΑ κατά του Χαμενεΐ, προτείνει η Ιρανή νομπελίστρια Ειρήνης Σιρίν Εμπαντί
23:50
Τραμπ: Θα δούμε τι θα γίνει με τη Γροιλανδία - Δεν μπορώ να βασιστώ στη Δανία
23:39
«Μια νέα πολιτική εποχή» ανεκτικότητας ξεκινά στη χώρα, λέει η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας
23:38