ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα νεκροί μετά από εισβολή μαχητών Ταλιμπάν σε δικαστήριο

REUTERS/Fayaz Aziz

Μαχητές των Ταλιμπάν εισέβαλαν σε δικαστήριο της πόλης Γκαζνί στο Αφγανιστάν σήμερα, ενώ ενεπλάκησαν σε μάχη με δυνάμεις της αστυνομίας, για τουλάχιστον μια ώρα, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και πέντε Ταλιμπάν.

Η επίθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά την δέσμευση των Ταλιμπάν να εκδικηθούν για την εκτέλεση έξι μαχητών τους από το καθεστώς Γκάνι.

Η επίθεση ξεκίνησε με έναν βομβιστή αυτοκτονίας να πυροδοτεί τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο του δικαστηρίου και στην συνέχεια τέσσερις ένοπλοι εισέβαλλαν πυροβολώντας.

«Τέσσερις πολίτες κι ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της επίθεσης όμως οι δυνάμεις μας που ήταν σε εγρήγορση πυροβόλησαν και σκότωσαν τους υπόλοιπους βομβιστές», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Οι Ταλιμπάν ορκίστηκαν να εκδικηθούν την εκτέλεση έξι μαχητών τους που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατικές πράξεις, στο αυστηρό πλαίσιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση της χώρας, ειδικά μετά την βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ που σκότωσε 64 ανθρώπους.

Οι Ταλιμπάν έχουν προωθηθεί σε διάφορα σημεία της χώρας από τότε που οι διεθνείς δυνάμεις απέσυραν τα στρατεύματά τους, στο τέλος του 2014 και τόσο οι κυβερνητικές δυνάμεις όσο και οι μαχητές των Ταλιμπάν έχουν σημαντικές απώλειες στις συγκρούσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκότωσαν τον ηγέτη των Ταλιμπάν σε επιδρομή με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, στις 21 Μαΐου, όμως ο θάνατος του Μουλά Αχτάρ Μανσούρ δεν είχε σημαντική επίδραση στις συγκρούσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης