Βρετανία: Επιστράτευση στρατιωτών και δημοσίων υπαλλήλων για αντικατάσταση απεργών

Σε επιστράτευση περίπου 1.200 στρατιωτών και 1.000 δημοσίων υπαλλήλων καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο για να αντικατασταθούν τα πληρώματα ασθενοφόρων και τα μέλη της συνοριακής αστυνομίας που απεργούν τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα, γύρω στα 600 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να αντικαταστήσουν τους οδηγούς ασθενοφόρων και 150 θα παράσχουν επιμελητειακή στήριξη.
Περίπου 10.000 μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων στην Αγγλία και την Ουαλία θα απεργήσουν στις 21 και στις 28 Δεκεμβρίου με μισθολογικά αιτήματα.
Τα συνδικάτα λένε ότι το στρατιωτικό προσωπικό δεν είναι «επαρκώς εκπαιδευμένο» για να αναλάβει τον ρόλο των πληρωμάτων ασθενοφόρων.
Η κυβέρνηση της Ουαλίας έχει δηλώσει ότι οι στρατιώτες δεν θα κληθούν να οδηγήσουν ασθενοφόρα στην Ουαλία.
Ταυτόχρονα, μέλη του βασιλικού κολλεγίου νοσηλευτικής (RCN) πρόκειται να απεργήσουν για δεύτερη φορά στις 20 Δεκεμβρίου σε τμήματα της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας μετά την πρώτη τους κινητοποίηση στις 15 Δεκεμβρίου.
Προθεσμία 48 ωρών πρόκειται να δώσει το συνδικάτο κατόπιν της λήξης της απεργίας προκειμένου να συμφωνήσουν οι υπουργοί να συζητήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις, ειδάλλως θα ανακοινώσει και άλλες απεργίες για το νέο έτος.
Σε απεργιακό κλοιό τίθεται η χώρα με βασικά αιτήματα την αύξηση μισθών και με τους εργαζόμενους σε σιδηροδρόμους, τα ταχυδρομεία και σε άλλους τομείς τις τελευταίες εβδομάδες να διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους ζωής.
Παράλληλα, το βασικό συνδικάτο που εκπροσωπεί το προσωπικό της συνοριακής αστυνομίας πρόκειται να απεργήσει για οκτώ ημέρες-από τις 23 ως τις 31 Δεκεμβρίου-κάτι που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν μέσα στις γιορτές.
Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνδράμουν το στρατιωτικό προσωπικό που θα αναλάβει να «ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα για τους ταξιδιώτες» ελέγχοντας έγγραφα και διαβατήρια.
Περίπου 1.000 μέλη της συνοριακής αστυνομίας που εργάζονται στον έλεγχο διαβατηρίων θα απεργήσουν στις 23-26 και στις 28-31 Δεκεμβρίου στα αεροδρόμια του Μπέρμιγχαμ, του Κάρντιφ, της Γλασκώβης, στο Γκάτγουικ, το Χίθροου και στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ καθώς και στο λιμάνι του Νιουχέιβεν, στο ανατολικό Σάσεξ της Αγγλίας.
Σχεδόν το 75% του προσωπικού της συνοριοφυλακής είναι μέλη του συνδικάτου δημόσιων και εμπορικών υπηρεσιών, το οποίο ψήφισε υπέρ της απεργίας μετά την άρνηση της κυβέρνησης να αυξήσει τους μισθούς τους κατά 2%.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΠΡΝ: Αναστέλλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους μέχρι νεωτέρας

Βρετανία: Ο στρατός καλείται να αντικαταστήσει τους απεργούς σε νευραλγικούς τομείς

ΗΠΑ - New York Times: Για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια απεργούν οι εργαζόμενοι

Η METLEN επενδύει στην αμυντική βιομηχανία - Συνεργασία με την Iveco Defence Vehicles
11:09
Χανιά: Ώρες αγωνίας για 7χρονο που ξέφυγε της προσοχής του πατέρα του και περιφερόταν στους δρόμους
11:04
Ο Σαλμάν Ρουσντί κυκλοφορεί το πρώτο μυθιστόρημα μετά την επίθεση εναντίον του
10:55
Πιερρακάκης: Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για αυξήσεις στους ενστόλους αλλά με «μέτρο»
10:53