ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και συλλήψεις για τον ομαδικό βιασμό έφηβης από 30 άτομα

Mεγάλες διαδηλώσεις έγιναν το Σαββατοκύριακο στη Βραζιλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών REUTERS

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές του Ρίο για τον ομαδικό βιασμό έφηβης σε φαβέλα. Σε εξέλιξη βρίκσκεται μεγάλη επιχείρηση των αρχών για τον εντοπισμό των υπόπτων στις φαβέλες της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης.

Οι δράστες κατέγραψαν σε βίντεο το αποτρόπαιο έγκλημα και το ανήρτησαν στο Διαδίκτυο. Τα εντάλματα σύλληψης και ποινικής δίωξης εκδόθηκαν σε βάρος του Λούκας Περντόμο Ντουάρτε Σάντος, ηλικίας 20 ετών, ενός ποδοσφαιριστή με τον οποίο η κοπέλα είχε σχέση, του Ράι ντε Σούζα, που έχει αναγνωριστεί ως το πρόσωπο που μαγνητοσκόπησε τον βιασμό. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη από τις αρχές και αναμένεται να ανακριθεί.

Πηγή:Reuters

Στους ύποπτους περιλαμβάνει και ο αρχηγός μιας συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών που δραστηριοποιείται στην φαβέλα, η οποία βρίσκεται στο δυτικό Ρίο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η προβολή στο Twitter του μαγνητοσκοπημένου υλικού όπου διακρίνεται το κορίτσι ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι, χωρίς τις αισθήσεις του και περιστοιχισμένο από άνδρες, «περισσότεροι από 30» εκ των οποίων τη βιάζουν, προκάλεσε σοκ κι αποτροπιασμό στη Βραζιλία.

Μετά την επίθεση, στις 21η Μαΐου, η κοπέλα εξαφανίστηκε και λίγες ημέρες αργότερα εμφανίστηκε εκ νέου μαζί με την οικογένειά της.

Το Σαββατοκύριακο υπήρξαν διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας με το πλήθος να καταδικάζει το έγκλημα και τις βιαιοπραγίες σε βάρος των γυναικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης