ΚΟΣΜΟΣ

Τζόρτζια Μελόνι: Να με αποκαλείτε όπως θέλετε

«Συνεχίστε. Εγώ ασχολούμαι με λογαριασμούς των νοικοκυριών, φόρους, εργασία», είπε η Μελόνι ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/RICCARDO ANTIMIANI

 Σε ... θέμα της ημέρας αναδείχθηκε στην Ιταλία η οδηγία του νέου γενικού γραμματέα της προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης, Κάρλο Ντεοντάτο, ότι στα επίσημα έγγραφα η Τζόρτζια Μελόνι θα πρέπει να αποκαλείται «ο κύριος πρωθυπουργός».

Η οδηγία προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέλιξη που οδήγησε την ίδια την Τζόρτζια Μελόνι να πάρει θέσει και να κλείσει τη σχετική συζήτηση.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, έγραψε στο Facebook πως μια γραφειοκρατική και ενδεχομένως λανθασμένη εγκύκλιος έγινε μεγάλο θέμα και πως μπορούν να την αποκαλούν όπως θέλουν, ακόμα και Τζόρτζια.

«Διαβάζω ότι το κύριο θέμα συζήτησης, σήμερα, αφορά εσωτερικές γραφειοκρατικές εγκυκλίους, ενδεχομένως λανθασμένες, που αφορούν το μεγάλο θέμα του πώς πρέπει να αποκαλείται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός. Συνεχίστε. Εγώ ασχολούμαι με λογαριασμούς των νοικοκυριών, φόρους, εργασία, βεβαιότητα ότι θα εκτίονται οι ποινές και με τον προϋπολογισμό. Σε ό,τι με αφορά, μπορείτε να με αποκαλείτε όπως θέλετε, και Τζόρτζια».

«Επίσημη πρώτη» της Μελόνι στις Βρυξέλλες στις 3 Νοεμβρίου

Την πρώτη της επίσκεψη στις Βρυξέλλες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Ιταλίας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου η Τζόρτζια Μελόνι.

Η επικεφαλής του νέου κυβερνητικού συνασπισμού της Ιταλίας πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Την επικείμενη επίσκεψη Μελόνι στις Βρυξέλλες γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο Twitter o Μπάρεντ Λέιτς, εκπροσώπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολούθως, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, ενημέρωσε για την επίσκεψη κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ανταποκριτών.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την Τζόρτζια Μελόνι από την ανάληψη των καθηκόντων της δεύτερης.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι έλαβε αυτή την εβδομάδα την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και της Γερουσίας της Ιταλίας.

Η νέα κυβερνητική ομάδα απαρτίζεται από την πρωθυπουργό, είκοσι τέσσερις υπουργούς και έναν υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό.

Εννέα ανήκουν στα Αδέλφια της Ιταλίας, πέντε στην Λέγκα, πέντε στην Forza Italia και πέντε είναι τεχνοκράτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης