ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών

REUTERS/ JON NAZCA

Νέο ναυάγιο πλεούμενου, στο οποίο επέβαιναν περίπου 590 άνθρωποι, σημειώθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών. Το πλεούμενο ανετράπη σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων από τις λιβυκές ακτές, ενώ όπως μεταδίδει το Reuters έχουν περισυλλεγεί οι σοροί 7 ανθρώπων.

Έχουν κινητοποιηθεί δύο πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία κατάφεραν να διασώσουν περίπου 500 ανθρώπους.

"Προς το παρόν (στις 13:00 τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) περίπου 500 μετανάστες έχουν διασωθεί και επτά πτώματα έχουν περισυλλεγεί", ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό σε ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνεται ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. Διευκρινίζεται ακόμα ότι "οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν" το μεσημέρι.

Σήμερα το πρωί, "το περιπολικό σκάφος Bettica, στο πλαίσιο της επιχείρησης ναυτικής επιτήρησης στα στενά της Σικελίας, εντόπισε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών ένα πλεούμενο που αντιμετώπιζε δυσκολίες και είχε πολυάριθμους επιβάτες".

Λίγη ώρα μετά, το πλεούμενο ναυάγησε λόγω του μεγάλου αριθμού επιβατών και της αστάθειάς του.

Το Bettica έριξε στη θάλασσα σωστικές λέμβους και σωσίβια ενώ η φρεγάτα Bergamini, που βρισκόταν επίσης στην περιοχή, έστειλε ελικόπτερα και σκάφη για να βοηθήσουν στη διάσωση.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες 48 ώρες οι ιταλικές αρχές σε συνεργασία με εμπορικά πλοία και μονάδες της Frontex διέσωσαν πάνω από 5.000 ανθρώπους στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Σικελία και στις ακτές της Λιβύης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης