Βατικανό: Ο πάπας δήλωσε πρόθυμος να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο αλλά εκείνος δεν... είχε χρόνο
Ανανεώθηκε:

Το Βατικανό διαμήνυσε στην Κίνα ότι ο πάπας Φραγκίσκος ήταν πρόθυμος να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ όσο βρίσκονταν και οι δύο στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, όμως το Πεκίνο απάντησε πως δεν υπήρχε αρκετός χρόνος.
Η πηγή του Βατικανού, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δεν ανέφερε πώς ή πότε έγινε η προσέγγιση με την Κίνα, με την οποία η Αγία Έδρα έχει εμπλακεί σε έναν «λεπτό» διάλογο για το καθεστώς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη χώρα αυτή. Το Βατικανό «εξέφρασε τη διαθεσιμότητά του» και η κινεζική πλευρά απάντησε ότι «εκτιμά τη χειρονομία», όμως δεν υπήρχε ελεύθερος χρόνος στο πρόγραμμα του Σι.
Ο Σι Τζινπίνγκ βρισκόταν χθες, Τετάρτη, στη Νουρ-Σουλτάν για επίσημη επίσκεψη ενώ ο πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε στην ίδια πόλη σε ένα συνέδριο θρησκευτικών ηγετών απ’ όλον τον κόσμο.
Μια συνάντηση μεταξύ των δύο, έστω και ολιγόλεπτη, θα συνιστούσε ιστορικό γεγονός.
Την Τρίτη, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση προς το Καζακστάν αν υπήρχε περίπτωση να συναντηθεί με τον Σι, ο Φραγκίσκος απάντησε ότι «δεν έχει κάποια πληροφορία για αυτό». Όταν τον ρώτησαν αν σκοπεύει να πάει στην Κίνα, απάντησε: «Είμαι πάντα έτοιμος να πάω στην Κίνα».

Μπάλντοκ: «Για εμάς δεν έφυγες ποτέ» - Η συγκινητική ανάρτηση της Εθνικής Ελλάδος
16:09
Πάτρα: Στάθμευσε το αυτοκίνητό του στις σιδηροδρομικές γραμμές και το παρέσυρε το τρένο (Pic)
15:57
Ρωμανός: Ο Ανδρουλάκης στα Τέμπη με τον γιατρό της fake αναρρωτικής στον επιθεωρητή του σταθμάρχη
15:45
Φεύγει από τους Mastodon ο Μπρεντ Χάιντς - Ήταν ιδρυτικό μέλος της μπάντας
15:33