ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στο EURO 2016

Αστυνομικοί έξω απο το στάδιο Stade de France στο Saint Deniz,μετά το τρομοκρατικό χτύπημα ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

Το φόβο ότι οι τζιχαντιστές θέλουν να προκαλέσουν νέο λουτρό αίματος στη Γαλλία εκφράζει ο επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών DGSI.

Ο Πάτρικ Καλβάρ μιλώντας στην επιτροπή άμυνας του γαλλικού κοινοβουλίου εξέφρασε φόβους ότι είναι πιθανή η τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε πολυσύχναστες περιοχές.

"Σαφώς η Γαλλία είναι η χώρα που απειλείται περισσότερο και γνωρίζουμε πως το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει νέες επιθέσεις", δήλωσε ο Καλβάρ στην επιτροπή στις 10 Μαΐου, σύμφωνα με αντίγραφο της κατάθεσής του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Δημοσίευμα της Bild επικαλείται έκθεση της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας (ΒΚΑ) της Γερμανίας, η οποία προειδοποιεί για πιθανές επιθέσεις Ισλαμιστών κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Euro 2016 που θα διεξαχθεί στη Γαλλία.

Η Γαλλία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βρίσκεται στο στόχαστρο λόγω του αποικιοκρατικού παρελθόντος της στην Βόρεια Αφρική και της στρατιωτικής συμμετοχής της στο Μαλί, το Ιράκ και την Συρία. Ιδιαίτερα υψηλός θεωρείται ο κίνδυνος για «συμβολικούς» και «μαλακούς» στόχους που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ κατά την διάρκεια του Euro 2016 (10 Ιουνίου - 10 Ιουλίου) και μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση σε κίνδυνο βρίσκονται ακόμη και μεμονωμένες εθνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης