ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακή κρίση: Η Ιταλία θωρακίζεται για τον χειμώνα

Εντός της επόμενης εβδομάδας οριστικοποιούνται τα μέτρα που θα ισχύσουν για τον τομέα του δημοσίου, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και για τα σπίτια των Ιταλών AP Photo/Domenico Stinellis

Η Ιταλία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον επόμενο χειμώνα με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο για να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες από την αύξηση της τιμής της ενέργειας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, από τα μέσα Οκτωβρίου η θερμοκρασία των καλοριφέρ είναι πολύ πιθανό να μειωθεί κατά έναν βαθμό, και η λειτουργία τους να περιοριστεί κατά μια ώρα την ημέρα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Η μείωση θα μπορούσε να φτάσει τους δυο βαθμούς και τις δυο ώρες σε περιοχές όπως την Σικελία και την Απουλία, με πρωτεύουσα το Μπάρι, όπου η θερμοκρασία τον χειμώνα κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα.

Τα μέτρα αυτά, τα οποία αναμένεται να επισημοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, θα ισχύσουν για τον τομέα του δημοσίου, για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και για τα σπίτια των Ιταλών.

Στο 83% τα ιταλικά αποθέματα φυσικού αερίου

Παράλληλα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ιταλία, έχει φτάσει σε ποσοστό 83%. O στόχος είναι να μπορέσει να περιοριστεί η συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο.

Όπως έγινε και για την εξοικονόμηση νερού, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει εκστρατεία, στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας, για να δοθούν συμβουλές στους πολίτες σχετικά με το πώς μπορούν να πετύχουν εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως με σωστή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών τους.

Παράλληλα γίνεται σύσταση για αγορά συσκευών προηγμένης τεχνολογίας, που καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα.

Προς το παρόν η ιταλική κυβέρνηση κάνει σαφές, πάντως, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση της φυσικής παρουσίας των μαθητών στα σχολεία και ούτε επιστροφή στην εξ αποστάσεως εργασία.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο είναι πιθανό να γίνει και μια επιπλέον πρόταση στις επιχειρήσεις: Mε αντάλλαγμα κρατική αποζημίωση να διακόπτουν την παραγωγή για δυο ή τρεις ημέρες τον μήνα, ώστε να περιορίζεται σε ένα βαθμό το ύψος των λογαριασμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης