Νέα πρόκληση Ερντογάν κατά της Ελλάδας: Μην μας βάζετε απέναντί σας- Θα πάθετε ό,τι και στο παρελθόν
Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP.
Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην άσκηση EFES 2022 αλλά και στους εορτασμούς για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στην οποία είπε πως έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 560.000 άνθρωποι.
«Είμαστε αυτοί που αποδείξαμε ότι το να υπηρετούμε την Κωνσταντινούπολη είναι το ίδιο σημαντικό με το να την κατακτάς», ανέφερε.
«Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα πρόθυμα μας βάζει απέναντί της», είπε και έκανε αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει να κοιτάξει το παρελθόν τονίζοντας πως «αν η Ελλάδα επιμείνει, αυτό θα πάρει από εδώ και στο εξής».
Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι κομπάρσος των ξένων δυνάμεων».
Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελετή απονομής των βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο Ζάππειο Μέγαρο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «έχουμε έναν γείτονα που όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται» και «υπ' αυτούς τους όρους θα επαναλάβω την άποψή μου πωςισχυρό κράτος σήμερα είναι το σταθερό κράτος και αυτή τη σταθερότητα που συμβαδίζει με τη συνέχεια και τη συνέπεια είμαι αποφασισμένος να την εξασφαλίσω».
«Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο και το παράνομο»
«Έχω συναντηθεί με τον πρόεδρο Ερντογάν τέσσερις φορές και στα τρία χρόνια που είμαι πρωθυπουργός έχω δει πάρα πολλές διακυμάνσεις της έντασης. Είμαι πια αρκετά συνηθισμένος στο ευμετάβολο της τουρκικής ρητορικής σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.
Όπως είπε, «η Ελλάδα θέλει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, ωστόσο δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».
«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Οι Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς. Η χώρα εκτός από την αποτρεπτική ικανότητα, έχει και πολύ ισχυρούς συμμάχους και βρίσκεται μέσα σε ένα πλαίσιο χωρών που θεωρούν ότι τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται με τη βία και ότι οι διάφορες πρέπει να λύνονται με βάση το διεθνές δίκαιο», ξεκαθάρισε.