ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις στην Ιταλία για διασυνδέσεις με τον ISIS

Συλλήψεις στην Ιταλία για διασυνδέσεις με τον ISIS

Η ιταλικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη δύο ατόμων σήμερα, στο πλαίσιο έρευνας ενός πυρήνα για σχέσεις με τον ISIS, με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν επιθέσεις στην Ρώμη και στο Λονδίνο, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις αρχές.

Ο πυρήνας ιδρύθηκε στην Πούλια, στην νοτιοανατολική Ιταλία «για να διεξάγει βίαιες επιθέσεις με στόχο την διεθνή τρομοκρατία στην Ιταλία και στο εξωτερικό», όπως αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για την πέντε άτομα, τέσσερις Αφγανούς και έναν Πακιστανό, τρεις από τους οποίους διαφεύγουν.

Σύμφωνα με τις αρχές, όλοι είχαν δηλώσει επίσημη κατοικία στο Μπάρι ωστόσο δύο από αυτούς βρίσκονται τώρα στο Αφγανιστάν.

Τρεις ύποπτοι κατηγορούνται για διεθνή τρομοκρατία και δύο για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ο πυρήνας είχε διασυνδέσεις στην Γαλλία και το Βέλγιο και η αστυνομία μετά από έλεγχο στα κινητά τους τηλέφωνα βρήκε υλικό που οι αρχές θεωρούν ότι αποτελούσαν τους πιθανούς στόχους, όπως αερδρόμια, λιμάνια, πολυκαταστήματα και ξενοδοχεία. Οι αρχές επιπλέον βρήκαν ηχογραφήσεις προσευχών, φωτογραφίες όπλων και ακρωτηριασμένων αμερικανών στρατιωτών.