ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στα τάρταρα η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ

REUTERS

Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το ποσοστό δημοτικότητας του Ολάντ μειώθηκε στο 16% (-2%), ενώ εκείνο του πρωθυπουργού του, του Μανουέλ Βαλς, στο 20% (-2%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos και του ραδιοφωνικού δικτύου Radio Classique την 2η και 3η Μαΐου.

Το ποσοστό του Ολάντ στην αντίστοιχη δημοσκόπηση όταν εξελέγη στην προεδρία το 2012 ανερχόταν στο 58%.

Το 80% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της δημοκρατίας της Γαλλίας, με σχεδόν τον έναν στους δύο (49%) να δηλώνει πως δεν έχει «καμιά απολύτως εμπιστοσύνη» στον Ολάντ.
Το ποσοστό δημοτικότητας του Βαλς βρίσκεται εξάλλου στο χαμηλότερο επίπεδο από την τοποθέτηση του στην πρωθυπουργία, τον Απρίλιο του 2014.

Η νέα πτώση της δημοτικότητας των ηγετών της γαλλικής κυβέρνησης καταγράφεται παρά τις θετικές ειδήσεις στο οικονομικό μέτωπο οι οποίες δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες — τη μείωση του αριθμού των ανέργων, αλλά και την υψηλότερη του προσδοκώμενου ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης