ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Ενδείξεις για αυτοαπομόνωση Πούτιν και ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς

«Σκεπτικός» με τις ανακοινώσεις της Ρωσίας για μερική απόσυρση των στρατιωτικών της δυνάμεων AP Photo/Patrick Semansky

Για «ενδείξεις» ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αυτοαπομονώνεται και τιμωρεί ορισμένους από τους συμβούλους του έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, διευκρινίζοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει «σκληρά στοιχεία» για να ειπωθεί κάτι τέτοιο με βεβαιότητα.

Σε ερώτηση του CNNi για το επίπεδο παραπληροφόρησης του Ρώσου προέδρου από τους συμβούλους του, ο Μπάιντεν απάντησε:

«Αυτό παραμένει ερώτημα. Υπάρχουν πολλές εικασίες, αλλά φαίνεται ότι -δεν το λέω με βεβαιότητα- να απομονώνεται και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι απέλυσε ή έθεσε σε κατ' οίκον περιορισμό κάποιους από τους συμβούλους του. Αλλά δεν θέλω ακόμη να δώσω μεγάλη σημασία σε αυτό αυτή τη στιγμή, γιατί δεν έχουμε τόσα σκληρά στοιχεία», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι είναι «σκεπτικός» με τις ανακοινώσεις της Ρωσίας για μερική απόσυρση των στρατιωτικών της δυνάμεων για να επικεντρωθεί η επίθεση στην Ουκρανία στην περιοχή Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι αποσύρει όλες τις δυνάμεις του από το Κίεβο. Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι ενισχύει τα στρατεύματά του στην περιοχή του Ντονμπάς», είπε ο Μπάιντεν.

Τι λέει η Μόσχα

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε νωρίτερα, πριν τις δηλώσεις Μπάιντεν, ότι η Μόσχα θεωρεί ανησυχητικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αποτυγχάνουν να κατανοήσουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Μόσχας, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Απορρίπτοντας τα σχόλια των ΗΠΑ την Τετάρτη ότι ο Πούτιν παραπληροφορείται από τους συμβούλους του, το Κρεμλίνο είπε ότι λυπάται που το στυλ δουλειάς του παραμένει ασαφές στην Ουάσιγκτον και μια τέτοια «παρεξήγηση» οδηγεί σε «απρόσεκτες αποφάσεις που έχουν πολύ κακές συνέπειες» είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το TASS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης