ΚΟΣΜΟΣ

Στη Μαριούπολη εστιάζουν οι ουκρανικές δυνάμεις – Τα στρατεύματα στα ανατολικά περικυκλώνει η Ρωσία

Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται βόρεια του Κιέβου AP Photo/Felipe Dana

Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει, στη νεότερη αναφορά του, πως συνεχίζει να υπερασπίζεται την Μαριούπολη καθώς και το Τσερνίχιβ για να αποτρέψει την προέλαση της Ρωσίας προς το Κίεβο.

Αντάρτες που δρουν στη Λευκορωσία και είναι κατά του πολέμου στην Ουκρανία κατέστρεψαν μερικώς, σύμφωνα με το Κίεβο, τη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Λευκορωσίας και Ουκρανίας.

Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει επίσης, ότι η Ρωσία έχει καταφύγει στη στρατολόγηση πρώην στρατιωτών προκειμένου να αναπληρώσει τις μεγάλες απώλειες.

Η τελευταία ενημέρωση πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει, ότι τα ρωσικά στρατεύματα κινούνται από το βορρά και το νότο για να «περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στα ανατολικά της χώρας». Τα στρατεύματα προχωρούσαν από το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη.

Εν τω μεταξύ, οι μάχες στο βορρά - με στόχο την κατάληψη της πρωτεύουσας, το Κιέβο - παραμένουν «σε μεγάλο βαθμό στατικές», αναφέρει το υπουργείο.

«Οι ρωσικές δυνάμεις [είναι] πιθανόν να διεξάγουν μια περίοδο αναδιοργάνωσης πριν ξεκινήσουν εκ νέου επιθετικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας», αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα.

LIVEBLOG: 28η ημέρα σφοδρών μαχών σε Μαριούπολη, Χάρκοβο - Νέες κυρώσεις ετοιμάζει η Δύση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης