Πάσχα 2016: Το Θείο Δράμα στην Ιερουσαλήμ
Η καρδιά της Ορθοδοξίας χτυπά στην Ιερουσαλήμ. Χριστιανοί Ορθόδοξοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να προσευχηθούν και να βιώσουν το Θείο δράμα, τη Σταύρωση και την Ανάσταση.
Οι πιστοί διέσχισαν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου και σταματώντας στους σταθμούς κατά μήκιος της για να προσευχηθούν.
Οι ισραηλινές αρχές έχουν αναπτύξει δυνάμεις ασφαλείας στην Παλιά Πόλη, η οποία βρίσκεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την παλαιστινιακή πλευρά που έχει προσαρτηθεί από το Ισραήλ.
Ωστόσο, παρά την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, η κατάσταση σήμερα ήταν ήσυχη και οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας είχαν αναλάβει περισσότερο να κατευθύνουν την κυκλοφορία των πιστών και των τουριστών στα στενά σοκάκια της πόλης παρά να προλαμβάνουν τυχόν βιαιότητες.
Με μεγάλη δυσκολία το τεράστιο πλήθος κατάφερε να φτάσει στις πύλες του Παναγίου Τάφου.
Οι Καθολικοί και οι Χριστιανοί των άλλων δογμάτων, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, γιόρτασαν τη Μεγάλη Παρασκευή στις 25 Μαρτίου.
Το Filante είναι η νέα διεθνής ναυαρχίδα της Renault
09:21
Πενταετής φυλάκιση για τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν - Αντιμέτωπος με άλλες επτά δίκες
09:11
Σπάτα: Πώς οι Κινέζοι «τρύπωναν» σε κινητά μέσω «ψεύτικης κεραίας» σε πορτ μπαγκάζ - Η μέθοδος «SMS Blaster Attack»
09:02
Αίγιο: Συνελήφθη o 16χρονος που ξυλοκόπησε συνομήλικό του έξω από σχολείο
09:02