ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι προς Βόρεια Ευρώπη: «Βοηθήστε τον εαυτό σας, βοηθώντας μας - Στείλτε μας περισσότερα όπλα»

«Όπλα» ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη συμμετοχή του στην τηλεδιάσκεψη στη συνεδρίαση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) στο Λονδίνο (Ukrainian Presidential Press Office via AP)

«Όλοι είμαστε στόχοι της Ρωσίας. Όλα θα είναι εναντίον της Ευρώπης εάν η Ουκρανία δεν αντέξει, άρα θα ήθελα να σας ζητήσω να βοηθήσετε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την συμμετοχή του σε συνεδρίαση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) στο Λονδίνο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τη δική της ασφάλεια με το να βοηθά την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη Ρωσία, ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα Τρίτη (15/3) ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καλώντας τους ξένους ηγέτες να αποστείλουν περισσότερα όπλα.

«Γνωρίζετε το είδος του οπλισμού που χρειαζόμαστε…χωρίς τη στήριξή σας θα είναι πολύ δύσκολο, είμαι πολύ ευγνώμων, αλλά θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε περισσότερα…Πραγματικά ελπίζω ότι θα είστε σε θέση να βελτιώσετε αυτό το πλαίσιο και θα δείτε πώς αυτό θα προστατεύσει την ασφάλειά σας», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός φιλοξενεί σύνοδο των ηγετών της Βόρειας Ευρώπης για να συζητήσουν την άμυνα και την ασφάλεια της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα ο Ζελένσκι ζητούσε από τις δυτικές δυνάμεις να απαγορεύσουν τις πτήσεις πάνω από τη Ουκρανία, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής, απορρίπτει το ΝΑΤΟ, καθώς αυτό θα σήμαινε την εμπλοκή περισσότερων χωρών στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ζελένσκι προς ρωσικά στρατεύματα: «Παραδοθείτε - Έχετε την ευκαιρία να ζήσετε»

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έστειλε ο Ουκρανός πρόεδρος λίγες ώρες πριν, ζήτησε από τον ρωσικό στρατό να αφήσει τα όπλα και να παραδοθεί για να ζήσει.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε χαρακτηριστικά ότι «έχουν την ευκαιρία να ζήσουν» εάν επιλέξουν να παραδώσουν τα όπλα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι υπεύθυνοι του πολέμου θα λογοδοτήσουν χωρίς καμία ανοχή, ενώ μιλώντας προς τους στρατιώτες του είπε: «ο εχθρός δεν περίμενε την ισχυρή αντίσταση. Οι Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα σε αυτόν τον πόλεμο», είπε στο βίντεο εκτιμώντας ότι ο πόλεμος στη Ρωσία είχε γίνει «εφιάλτης» για τον ρωσικό στρατό καθώς χάνει πολλά στρατεύματα και εξοπλισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης