ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία στο επίκεντρο της επίσκεψης Σόλτς στον Ερντογάν

Ο πόλεμος στην Ουκρανία στο επίκεντρο της επίσκεψης Σόλτς στον Ερντογάν
Δραστηριοποιείται διπλωματικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (δεξιά) στο Ουκρανικό. Το στιγμιότυπο από την υποφοχή του Όλαφ Σόλτς στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα AP Photo/Burhan Ozbilici

Στην Τουρκία για επαφές με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, με βασικό αντικείμενο στην ατζέντα την κρίση στην Ουκρανία.

Το Βερολίνο θεωρεί σημαντικό τον στενό συντονισμό με την Τουρκία, η οποία διαδραματίζει σηματνικό ρόλο και είναι εταίρος στο ΝΑΤΟ.

«Είναι σημαντικό να συντονιστούμε με την Τουρκία, η οποία παίζει μεγάλο ρόλο και είναι εταίρος στο ΝΑΤΟ, το να προσπαθήσουμε γενικά και από κοινού ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα κατάπαυση του πυρός και υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπίχνερ.

Κατά την αυθημερόν επίσκεψή του στην τουρκική πρωτεύουσα, ο Όλαφ Σολτς ανανμένεται να συζητήσει με τον Τούρκο πρόεδρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και περιφερειακά θέματα καθώς και τις διμερείς σχέσεις, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ο Όλαφ Σολτς έφθασε νωρίς το απόγευμα στην Αγκυρα και έγινε δεκτός στο προεδρικό μέγαρο με επίσημη στρατιωτική τελετή.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου στην Τουρκία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 8 Δεκεμβρίου.