ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία παραδέχθηκε ότι αιχμαλωτίστηκαν κληρωτοί στρατιώτες της στην Ουκρανία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παραδέχθηκε ότι ορισμένοι στρατεύσιμοι συμμετείχαν στη σύγκρουση με την Ουκρανία Russian Defense Ministry Press Service via AP

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μετά τις πολλαπλές διαψεύσεις εκ μέρους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, παραδέχθηκε την Τετάρτη ότι ορισμένοι στρατεύσιμοι συμμετείχαν στην εισβολή στην Ουκρανία, ο οποίος είχε δηλώσει αρχικά ότι είχαν σταλεί μόνο επαγγελματίες στρατιώτες και αξιωματικοί.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ορισμένοι από αυτούς, που υπηρετούσαν σε μονάδες ανεφοδιασμού, συνελήφθησαν από τον ουκρανικό στρατό.

«Δυστυχώς, ανακαλύψαμε αρκετά γεγονότα παρουσίας κληρωτών σε μονάδες που λαμβάνουν μέρος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Σχεδόν όλοι αυτοί οι στρατιώτες έχουν αποσυρθεί στη Ρωσία», ανέφερε, υποσχόμενο να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον.

ΟΗΕ: 516 άμαχοι νεκροί και 908 τραυματίες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Σημειώνεται πως τουλάχιστον 516 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε νεότερη ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για αύξηση 42 θανάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη ενημέρωση της Δευτέρας.

Περίπου 908 άμαχοι έχουν επίσης τραυματιστεί, δήλωσε ο ΟΗΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης