ΚΟΣΜΟΣ

Στόλτενμπεργκ: Έρχονται χειρότερες μέρες στην Ουκρανία - Δεν εξετάζεται η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

«Ο πρόεδρος Πούτιν απέτυχε να μας διχάσει. Το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο, πιο αποφασιστικό και πιο δυνατό από ποτέ», είπε ο Στόλτενμπεργκ Olivier Douliery, Pool Photo via AP

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε την Παρασκευή ότι η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία δεν αποτελεί επιλογή που εξετάζεται από τη συμμαχία.

«Συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να έχουμε αεροπλάνα του ΝΑΤΟ να επιχειρούν στον ουκρανικό εναέριο χώρο ή στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Προειδοποίησε ότι οι μέρες που έρχονται στην Ουκρανία «είναι πιθανό να είναι χειρότερες» με «περισσότερους θανάτους, περισσότερα δεινά και περισσότερες καταστροφές» και έκανε έκκληση για διάλογο.

«Ο Πούτιν απέτυχε να μας διχάσει»

Αυτή την εβδομάδα, το ΝΑΤΟ ανέπτυξε για πρώτη φορά τη Δύναμη Αντίδρασης που διαθέτει «130 αεριωθούμενα αεροσκάφη σε κατάσταση συναγερμού και περισσότερα από 200 πλοία από τον ψηλό βορρά έως τη Μεσόγειο» για να ενισχύσει την αμυντική στάση του ΝΑΤΟ στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας.

Ο Στόλτενμπεργκ δεσμεύτηκε ότι η συμμαχία «θα συνεχίσει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ».

«Ο Πρόεδρος Πούτιν απέτυχε να μας διχάσει. Το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο πιο αποφασιστικό και πιο δυνατό από ποτέ», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης