ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες επικοινωνίες Μακρόν με Πούτιν και Ζελένσκι

Η συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο είχε διάρκεια μιάμιση ώρα, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία και είναι η τρίτη μεταξύ των δύο ανδρών από τότε που εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου (Ludovic Marin, Pool via AP)

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα, Πέμπτη, εκ νέου τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και στη συνέχεια κάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Η συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο είχε διάρκεια μιάμιση ώρα, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία και είναι η τρίτη μεταξύ των δύο ανδρών από τότε που εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι στις 16:00 ώρα Ελλάδας αναμένεται να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο, στο Μπρεστ της Λευκορωσίας, όπως ανακοινώθηκε.

Το Κίεβο σχεδιάζει να θέσει προς συζήτηση το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων προτού προχωρήσει σε συζήτηση άλλων θεμάτων, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Ουκρανός διαπραγματευτής Νταβίντ Αρακαμία.

«Καθ' οδόν για τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσική Ομοσπονδία. Ήδη είμαστε μέσα στα ελικόπτερα», έγραψε από την πλευρά του στη σελίδα του στο Twitter ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Ζελένσκι αναρτώντας και μια φωτογραφία του μαζί με τον Αρακαμία, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, μέσα σε κάτι που μοιάζει με καμπίνα ελικοπτέρου.

Νωρίτερα, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε λόγο για κωλυσιεργία από την πλευρά των Ουκρανών.

«Όπως γνωρίζετε, η διαπραγματευτική ομάδα μας είναι ήδη εκεί από χθες το βράδυ. Περίμενε τους Ουκρανούς και σήμερα το πρωί, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, ακόμα περιμένει. Φαίνεται ότι οι Ουκρανοί δεν βιάζονται. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε εκεί σήμερα», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης