ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πανεπιστήμιο στο Χάρκοβο φλέγεται μετά από χτύπημα

Για έβδομη ημέρα οι Ρώσοι χτυπούν την Ουκρανία (AP Photo/Efrem Lukatsky)

Ένα νέο βίντεο που δείχνει ένα πανεπιστημιακό κτήριο στο Χάρκοβο να φλέγεται έπειτα από χτύπημα στην περιοχή, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ένα νέο βίντεο από χτύπημα που προκάλεσαν οι Ρώσοι, σε πανεπιστημιακό κτήριο στο Χάρκοβο κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Συγκλονιστικές είναι και οι εικόνες από το χτύπημα στο πανεπιστημιακό κτήριο, όπως φαίνονται παρακάτω

Τα ρωσικά στρατεύματα για έβδομη ημέρα στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές από το διάβα τους ενώ η πόλη Χάρκοβο έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις. Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε γειτονιές του Κιέβου, ενώ την Τρίτη η Μόσχα προειδοποίησε τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας να φύγουν.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

Νωρίτερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χώρο σχολής πολιτών στο Χάρκοβο έπειτα από αεροπορικό πλήγμα. Την ίδια ώρα, πάνω από εκατό κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν τραυματιστεί εξαιτίας ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, ο Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, καταστράφηκαν «πολυκατοικίες, σχολεία, νηπιαγωγεία και άλλες υποδομές» και «δεκάδες κάτοικοι του Χάρκοβου, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης