ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Τις πρώτες απώλειες Τσετσένων στρατιωτικών ανακοίνωσε ο Καντίροφ

Oι πρώτες απώλειες για τους Τσετσένους που βρίσκονται στο πλευρό των Ρώσων στον πόλεμο με την Ουκρανία AP Photo / Marienko Andrew

Δύο Τσετσένοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία από την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με τον ηγέτη της Τσετσενίας και στενό φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ.

Ο ίδιος μέχρι και το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου όταν ότι Τσετσένοι μαχητές είχαν αναπτυχθεί στην Ουκρανία, στο πλευρό των Ρώσων, προέτρεψε τους Ουκρανούς να ανατρέψουν την κυβέρνησή τους.

Τότε ο Καντίροφ υποστήριξε ότι οι τσετσενικές μονάδες δεν είχαν απώλειες και ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν εύκολα να καταλάβουν μεγάλες ουκρανικές πόλεις, μεταξύ αυτών την πρωτεύουσα Κίεβο, όμως αποστολή τους είναι να αποφύγουν τις απώλειες ζωών.

Δεν τω μεταξύ, την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχτηκε την αρχική πρόσκληση του Κιέβου (25 Φεβρουαρίου), για διάλογο των δυο πλευρών προκειμένου να λήξει ο πόλεμος, -σύμφωνα με υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ- η Ρωσία ετοιμαζόταν να «προσγειώσει» στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο,10.000 Τσετσένους κομάντος.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σκοπός του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν εξαρχής η κατάληψη του αεροδρομίου του Κιέβου και στην συνέχεια να το χρησιμοποιήσει για να προσγειωθούν στην πόλη 10.000 Τσετσένοι αλεξιπτωτιστές.

LIVE BLOG - Ουκρανία: Σε στενό κλοιό το Κίεβο, βομβαρδισμός κυβερνητικού κτηρίου στο Χάρκοβο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης