ΚΟΣΜΟΣ

Μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας: Η Λευκορωσία είναι έτοιμη να εισβάλει στο πλευρό της Ρωσίας

Και η αμερικανική κυβέρνηση έχει ενημερώσει την Ουκρανία, πως η Λευκορωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στα εδάφη τους AP Photo/Alexander Zemlianichenko Jr

Η Λευκορωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προειδοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Κιέβου δήλωσαν στο CNNi ότι εκτός από το να επιτρέπει στους Ρώσους να χρησιμοποιεί τα λευκορωσικά εδάφη και να διασχίζει τα σύνορά τους, το Μινσκ φαίνεται πως είναι έτοιμο να συμμετάσχει απευθείας στον πόλεμο.

Δεύτερη πηγή κοντά στην ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε ότι εκτός από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, η αμερικανική κυβέρνηση έχει ενημερώσει την Ουκρανία, πως η Λευκορωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στα εδάφη τους.

Όπως σημειώνει το CNNi, την είδηση μετέδωσε πρώτη η Washington Post λίγες ώρες πριν την συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο μαχόμενων για διαπραγματεύσεις.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση του Λουκασένκο είναι στενή σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πουτιν και δείξει έμπρακτα τη στήριξή της στην εισβολή.

Πάντως πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες στο Γόμελ «ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δεσμεύθηκε ότι θα διασφαλίσει ότι όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι που βρίσκονται στα λευκορωσικά εδάφη θα μείνουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια του ταξιδίου της ουκρανικής αντιπροσωπείας, της συνάντησης αλλά και της επιστροφής τους», ανακοίνωσε νωρίτερα το γραφείο του ουκρανού προέδρου Ζελένσκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης