ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Από 5 έως 10 χρόνια οι συζητήσεις για εμπορικές συμφωνίες με Βρετανία σε περίπτωση Brexit

Video Capture

Δεν θα έχει θέση προνομιακού συνομιλητή με τις ΗΠΑ η Βρετανία σε περίπτωση που αποχωρήσει από την ΕΕ, υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα από το Λονδίνο όπου βρίσκεται.

Όπως τόνισε οι διαπραγματεύσεις για επίτευξη συμφωνίας εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να διαρκέσουν από πέντε έως και δέκα χρόνια.

"Μπορεί να χρειαστούν πέντε χρόνια από σήμερα, δέκα χρόνια από σήμερα πριν κατορθώσουμε στην πραγματικότητα να ολοκληρώσουμε κάτι" δήλωσε ο Ομπάμα σε απόσπασμα συνέντευξης που παραχώρησε στο BBC.

Όπως διασαφήνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, η Βρετανία δεν θα τύχει προτιμησιακής μεταχείρισης σε σχέση με την ΕΕ, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου & Επενδύσεων (TTIP).

"Η Βρετανία δεν θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί κάτι με τις ΗΠΑ ταχύτερα από ό,τι η ΕΕ", δήλωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: "Δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες μας να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία εμπορικών συναλλαγών με τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο μας, την ευρωπαϊκή αγορά".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης