ΚΟΣΜΟΣ

Οδηγοί Ευρωβουλευτών ύποπτοι για σχέσεις με τον ISIS

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Vincent Kessler

Προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκε στην κατοχή δύο ανδρών που εργάζονται ως οδηγοί στις υπηρεσίες που έχουν αναλάβει τη μετακίνηση των Ευρωβουλευτών και οι αρχές ασφαλείας εξετάζουν τη σχέση τους με την οργάνωση των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο ένας οδηγός εργαζόταν στην υπηρεσία μετακίνησης ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες και ο δεύτερος στην αντίστοιχη στο Στρασβούργο.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν CD με προπαγανδιστικό υλικό του ISIS, με την αστυνομία να διεξάγει εξονυχιστικές έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς πλέον εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των ευρωπαίων αξιωματούχων.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται στο φως μόλις λίγες μέρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην χρησιμοποιεί πια εξωτερικές υπηρεσίες μεταφοράς των αξιωματούχων, καθώς υπήρχαν ενδείξεις για εγκληματική δράση άλλων οδηγών.

Πηγή: Der Spiegel

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια πρόσθετων ελέγχων ασφαλείας διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν άτομα που δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν οδηγοί από ιδιωτικές εταιρείες για τη μεταφορά ευρωβουλευτών και συγκεκριμένα 65 στις Βρυξέλλες και 85 στο Στρασβούργο, ενώ η αλλαγή στον τρόπο που μετακινούνται οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα στοιχίσει επιπλέον 3,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

Σημειώνεται ότι στις αρχές Απριλίου είχε γίνει γνωστό πως ένας εκ των δραστών στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών, είχε εργαστεί πριν από έξι χρόνια, για έναν μήνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην υπηρεσία καθαριότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης