ΚΟΣΜΟΣ

Nεαρός αψηφά τον θάνατο και σκαρφαλώνει στην υψηλότερη εκκλησία του κόσμου

Nεαρός αψηφά τον θάνατο και σκαρφαλώνει στην υψηλότερη εκκλησία του κόσμου
Ο παράτολμος νεαρός επί το έργον Instagram @the_grave_yard_kidz

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η εξαιρετικά παράτολμη αναρρίχηση ενός νέου άντρα, που σκαρφάλωσε στην υψηλότερη εκκλησία του κόσμου χωρίς κανέναν βοηθητικό εξοπλισμό.

Ο νεαρός αναρριχήθηκε έως το υψηλότερο σημείο του λουθηρανικού ναού του Ούλμ (Ulmer Münster), στη Βάδη-Βυτεμβέργη της Γερμανίας και χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Η πιθανότητα να υποχωρήσει κάποιο τμήμα του μεσαιωνικού κτιρίου, που ατενίζει τη δυτική όχθη του Δούναβη από τα 161,5 μέτρα, θα μπορούσε να καταστεί μοιραία για εκείνον.

Mέλος της ερασιτεχνικής ομάδας ελεύθερης αναρρίχησης Grave Yard Kidz από την νότια Γερμανία, ο άντρας με τη μάσκα–νεκροκεφαλη τραβούσε βίντεο με κάμερα προσαρμοσμένη σε selfie stick ταυτόχρονα με την αναρρίχηση.

Στο βίντεο, που κόβει την ανάσα και δεν συνίσταται σε όσους έχουν υψοφοβία, ο νεαρός άνδρας φαίνεται κάποια στιγμή να στέκεται πάνω σε ένα χαρακτηριστικό αγαλματίδιο γοτθικής τεχνοτροπίας.

«Ο πύργος που σκαρφάλωσα πριν από λίγες εβδομάδες, ανήκει στην υψηλότερη εκκλησία του κόσμου και θέλω να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της ανάβασής μου δεν έβλαψα κανένα αντικείμενο του κτιρίου», έγραψε ο μασκοφόρος άνδρας στη σελίδα της ομάδας στο YouTube.

«Ούτε καν παρατήρησε κάποιος ότι σκαρφάλωσα μέχρι την κορυφή», πρόσθεσε. Ο μητροπολιτικός ναός του Ουλμ δεν είναι έδρα επισκοπής, αλλά το εντυπωσιακό του ύψους τον έχει καθιερώσει ως «καθεδρικό» στο ιδιόλεκτο πιστών και τουριστών. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1377 και διακόπηκε αρκετές φορές εξαιτίας πολέμων και άλλων συνταρακτικών γεγονότων. Το 1817 ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής των τριών κωδωνοστασίων του ναού. Το κολοσσιαίας κλίμακας θεόπνευστο έργο αποπερατώθηκε στις 31 Μαΐου του 1890.

Η κολλεκτίβα των Grave Yard Kidz έχει δημοσιεύσει μία σειρά από βίντεο που προκαλούν ίλιγγο. Κάποια από αυτά δείχνουν τα μέλη της ομάδας να ισορροπούν σε ουρανοξύστες στην Φρανκφούρτη και να στέκονται την κορυφή ενός γερανού ύψους 256 μέτρων. Στην περίπτωση του Ουλμ ο νεαρός φάνηκε να ανυπομονεί να συναντήσει τον Θεό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ