ΚΟΣΜΟΣ

Απολύθηκαν υπάλληλοι του ΟΗΕ για παραβατική συμπεριφορά

ΑΠΕ ΜΠΕ/EPA/Jason Szenes

Μια σκοτεινή πτυχή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανέδειξαν οι πρόσφατες απολύσεις υπαλλήλων για κατοχή πορνογραφικού υλικού, ναρκωτικά και απειλές δολοφονίας.

Σύμφωνα με έκθεση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, καταγράφηκαν περίπου 60 περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων, ακόμη και εγκλημάτων, που διέπραξαν ορισμένοι από τους 40.000 εργαζομένους στα Ηνωμένα Έθνη, από τον Ιούλιο του 2014 ως τον Ιούλιο του 2015.

Τέσσερις υπάλληλοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας απολύθηκαν, όπως επίσης και άλλοι δύο είδαν την πόρτα της εξόδου, διότι ο ένας μετέφερε 173 κιλά μαριχουάνα με υπηρεσιακό όχημα των Ηνωμένων Εθνών και ο δεύτερος απείλησε να δολοφονήσει έναν επικεφαλής αποστολής.

Η συγκεκριμένη έκθεση, σύμφωνα με ένα έγγραφο των ΗΕ που δημοσιοποίησε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν ασχολείται με τη διαγωγή των κυανόκρανων του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εικόνα των στρατιωτικών που συμμετέχουν στις ειρηνευτικές αποστολές του Οργανισμού διεθνώς αμαυρώθηκε τους τελευταίους μήνες, μετά την αποκάλυψη μιας σειράς υποθέσεων βιασμών και σεξουαλικών κακοποιήσεων - ανάμεσα στα θύματα ήταν και παιδιά - ειδικά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης