ΚΟΣΜΟΣ

"Ο ISIS σχεδιάζει να πλήξει τη Γερμανία, αλλά ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο"

Reuters / Wolfgang Rattay Livepic

Για επιδίωξη του Ισλαμικού Κράτους να εκτελέσει επιθέσεις εντός της Γερμανίας έκανε λόγο μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Βελτ αμ Ζόνταγκ ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, Χανς - Γκέοργκ Μάασεν.

Χαρακτήρισε την κατάσταση "πολύ σοβαρή" και πρόσθεσε ότι δεν είναι σε γνώση κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου δράσης των τρομοκρατών.

Δήλωσε πως η οργάνωση θέλει μεν να πλήξει τη Γερμανία, ή στόχους γερμανικών συμφερόντων, αλλά προσθέτει "προς ώρας δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία".

Επισήμανε πως το Ισλαμικό Κράτος κατά συρροήν έχει προτρέψει και συνεχίζει να ενθαρρύνει υποστηρικτές του να αναλάβουν πρωτοβουλίες για επιθέσεις εντός της Γερμανίας.

Εξήγησε ότι πολλές είναι οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται Γερμανοί που επιστρέφουν από τη Συρία προειδοποιώντας πως παραμένει "τοξικός" ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα από τζιχαντιστές που προέρχονται από τη Γερμανία.

Αποκάλυψε πως μέχρι σήμερα η χώρα απέφυγε μία μεγάλη επίθεση χάρη στην επιτυχή δουλειά των αρχών ασφαλείας, αλλά και χάρη στην τύχη, όπως σε μία, ή δυό, περιπτώσεις που δεν λειτούργησε ο εκπυρσοκροτητής μίας βόμβας.

Ερωτηθείς για το πόσοι Ισλαμιστές εντός Γερμανίας θεωρούνται επικίνδυνοι, ο Μάασεν δηλώνει πως περίπου 1.100 Ισλαμιστές είναι εκείνοι που αντιμετωπίζονται ως δυνητικοί φορείς κινδύνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης