ΚΟΣΜΟΣ

Η δραματική ιστορία της τραγουδίστριας που έχασε τη ζωή της από δάγκωμα κόμπρας

Η δραματική ιστορία της τραγουδίστριας που έχασε τη ζωή της από δάγκωμα κόμπρας

Η Ίρμα Μπουλέ (Irma Bule) έχασε τη ζωή της την Κυριακή από δάγκωμα βασιλικής κόμπρας πάνω στην σκηνή την ώρα που τραγουδούσε.

Η 26χρονη Irma, δεν ήταν διάσημη τραγουδίστρια στην Ινδονησία. Ήταν μητέρα τριών παιδιών, και σύμφωνα με το Time.com ήταν γνωστή στις επαρχίες της Ινδονησίας για τα «χορευτικά με φίδια» που έκανε. Η νεαρή κοπέλα άρχισε να τραγουδάει dangdut όταν αποφοίτησε από το γυμνάσιο.

Το dangdut είναι ένα δημοφιλές είδος μουσικής στην Ινδονησία, και συχνά χρησιμοποιείται για να προσελκύσει πλήθη κυρίως κατά την διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών. Πολλές από αυτές τις νεαρές τραγουδίστριες προέρχονται από μικρές πόλεις και φτωχό περιβάλλον και το κάνουν για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους. Την ίδια ώρα, όμως, ονειρεύονται την δόξα που μπορεί να τους προσφέρει η μουσική σκηνή της Ινδονησίας, αναφέρει το δημοσίευμα του Time.

Σύμφωνα με την συνάδελφο της Irma, την Yeyen, τα κορίτσια πληρώνονται περίπου 18 ευρώ για την κάθε παράσταση και ότι φιλοδώρημα μπορέσουν να βγάλουν από το κοινό. Αλλά αν μοιραστούν την σκηνή με ένα φίδι τότε θα πληρωθούν 22 ευρώ. «Αν υπάρχουν χορευτές με φίδια, θα μαζευτεί περισσότερος κόσμος», δήλωσε η Yeyen στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε συνέντευξή της με την ιστοσελίδα ειδήσεων Detik.com, η μητέρα της Irma, Encum, δήλωσε ότι η κόρη της ξεκίνησε να εμφανίζεται στην σκηνή με φίδια, πριν από τρία χρόνια. Σύμφωνα με την ίδια, η νεαρή τραγουδίστρια συνήθως τραγουδούσε με μη δηλητηριώδης πύθωνες που είχαν το στόμα τους καλυμμένο με μονωτική ταινία και άνηκαν σε γητευτή φιδιών. «Η κόρη μου ίσως δεν γνώριζε ότι το φίδι ήταν δηλητηριώδης», δήλωσε η μητέρα του θύματος.

Πέρα από την παράξενη αλλά συγκλονιστική ιστορία, υπάρχει κάτι πιο θλιβερό για την Irma. «Η Irma αντιπροσωπεύει την νεαρή γυναίκα της Ινδονησίας, η οποία βρίσκεται στο χαμηλότερο στρώμα της κοινωνίας», γράφει ο δημοσιογράφος Made Supriatma. «Παλεύει σκληρά. Εκμεταλλεύεται αυτό που της δίνεται για να μπορέσει να επιβιώσει». Σίγουρα όμως δεν αξίζει να πεθάνει μέσα σε μία θύελλα μακάβριων πρωτοσέλιδων των διεθνών μέσων ενημέρωσης.