ΚΟΣΜΟΣ

Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του The Wire

Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του The Wire
imdb

Ηθοποιός και τηλεοπτικός παραγωγός, πολλές φορές υποψήφιος για βραβείο Emmy, ο Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς πέθανε στις 6 Σεπτεμβρίου, στο σπίτι του στο Μπρούκλιν, σε ηλικία 54 ετών.

Ο Γουίλιαμς είχε γεννηθεί στο ίδιο μέρος, το 1966, μεγάλωσε στις πολυκατοικίες της κοινωνικής πρόνοιας, έμπλεξε με συμμορίες και, θέλοντας να ξεφύγει, γράφτηκε στο National Black Theatre της Νέας Υόρκης: από εκεί ξεκίνησε μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες.

Ο Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη όλων ως ο Ομάρ Λιτλ του «The Wire», ένας ήρωας εξαιρετικά καλογραμμένος, τον οποίο ο ίδιος απογείωσε με την ερμηνεία του. Ο Γουίλιαμς δούλευε ακατάπαυστα, με σταθμούς καριέρας τη συμμετοχή του στο «Boardwalk Empire», το «Hap and Leonard», πιο πρόσφατα το «Lovecraft Country», αλλά και ταινίες όπως τα «The Road», «Inherent Vice», «Gone Baby Gone» και «12 Χρόνια Σκλάβος».

Ο ηθοποιός βρέθηκε από τον ανιψιό του στο διαμέρισμά του, νεκρός. Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία του θανάτου του, κοντά του βρέθηκαν εξαρτήματα χρήσης ναρκωτικών.

O Γουίλιαμς μιλούσε ανοιχτά για τα προβλήματα εθισμού με τα οποία πάλευε. Το 2012 είχε δήλώσει ότι ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη όταν πρωταγωνιστούσε στο «The Wire», αλλά είχε καταφέρει να το ξεπεράσει και ήλπιζε ότι η ιστορία του θα βοηθούσε και άλλους που πάλευαν με το ίδιο πρόβλημα.

Ωστόσο, αργότερα ξανακύλησε και συνέχισε να αγωνίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ