ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Αργίες όλες οι Παρασκευές για τους επόμενους δύο μήνες

REUTERS/Marco Bello

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, με σχετικό διάταγμα ορίζει ότι όλες οι Παρασκευές, για τους επόμενους δύο μήνες, θα είναι αργίες, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει ενέργεια.

«Θα έχουμε μεγάλα Σαββατοκύριακα,» δήλωσε ο Μαδούρο κατά την πολύωρη εμφάνισή του στην κρατική τηλεόραση την Τετάρτη το βράδυ, ανακοινώνοντας το συγκεκριμένο μέτρο ως μέρος ενός 60ήμερου σχεδίου για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η έντονη ξηρασία, σε συνδυασμό με αυτό που οι επικριτές αποκαλούν έλλειμμα επενδύσεων και συντήρησης της ενεργειακής υποδομής, έχει πλήξει την Λατινοαμερικανική χώρα, που βασίζεται στην υδροηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή του 60% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας εξαπέλυσε επίθεση στον Μαδούρο για την απόφασή του να επιβάλει εβδομάδα τεσσάρων εργάσιμων ημερών, χαρακτηρίζοντάς την ανεύθυνη εν μέσω μεγάλης ύφεσης, ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα και τριψήφιο πληθωρισμό.

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενεζουέλας εξέφρασαν στα social media την έκπληξή τους «Πρέπει να αστειεύεσαι..» Άλλοι αναρωτήθηκαν πως το μέτρο θα επηρεάσει τα σχολεία, τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα σουπερμάρκετ.
Πάντως ο Μαδούρο δεν διευκρίνισε πως οι μη εργάσιμες πλέον Παρασκευές θα επηρεάσουν τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης