ΚΟΣΜΟΣ

Μόνο πέντε σημεία διέλευσης για μετανάστες στα σύνορα Γερμανίας - Αυστρίας

EPA/SEBASTIAN KAHNERT

Τον περιορισμό της διέλευσης των μεταναστών στα κοινά τους σύνορα σε 5 μόνο σημεία αποφάσισε η Γερμανία και η Αυστρία με σκοπό τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της μαζικής εισροής τους, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου, επιθυμία του Βερολίνου είναι η επίτευξη ομαλής διαδικασίας με το μέτρο να τίθεται σε ισχύ αμέσως, χωρίς να είναι δυνατή η διευκρίνιση των σημείων διέλευσης.

Ο έλεγχος στα γερμανοαυστριακά σύνορα εντάθηκε ιδιαίτερα στα μέσα Σεπτεμβρίου παρά το γεγονός ότι νωρίτερα οι δυο χώρες είχαν συμφωνήσει να αφήσουν τελείως ανοιχτά τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες.

Ο υπουργός των Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, επέκρινε την Τετάρτη σφοδρά την Αυστρία κάνοντας λόγο για "λανθασμένη" συμπεριφορά με το αιτιολογικό ότι η Αυστρία στέλνει στη Γερμανία χιλιάδες ανθρώπους δίχως οργάνωση.

"Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι οι πρόσφυγες, χωρίς να μας προειδοποιεί κανείς, οδηγούνται αφού πέσει το σκοτάδι σε διαφορετικές περιοχές και φθάνουν στα γερμανικά σύνορα χωρίς να έχει γίνει οποιουδήποτε είδους προετοιμασία ή να έχουν ληφθεί προφυλάξεις", επισήμανε.

Σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Φρανσουά Ολάντ, με τον Γάλλο πρόεδρο να απευθύνει έκκληση να μην υψώνονται τείχη ή φράκτες στο εσωτερικό της Ευρώπης αλλά να διασφαλίζονται τα εξωτερικά σύνορα.

"Το να θέλει κανείς να προωθήσει τους πρόσφυγες προς το γείτονά του δε συνιστά μια απάντηση στην Ευρώπη", τόνισε από τη μεριά του ο κ. Φάινμαν απαντώντας έτσι εμμέσως στο Βερολίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης