ΚΟΣΜΟΣ

Πέφτει η δημοτικότητα της Mέρκελ, ανεβαίνει των ακροδεξιών

Η δημοτικότητα της Ανγκέλα Μέρκελ βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Mάϊο του 2015 REUTERS/Yves Herman

Σε «ελεύθερη πτώση» βρίσκεται η δημοτικότητα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ, λόγω των χειρισμών της στο θέμα του μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, που δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη, η δημοτικότητά της βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, σημειώνοντας πτώση 2 εκατοστιαίων μονάδων. Αντίθετα, αυξάνονται τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Η ίδια δημοσκόπηση εμφανίζει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) να κερδίζει το 39% στην πρόθεση ψήφου, σημειώνοντας πτώση μίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και 2,5 μονάδων σε σχέση με το ποσοστό του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές πριν δύο χρόνια.

Αντίθετα, το AfD, κέρδισε δύο μονάδες την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας το 7% για πρώτη φορά φέτος.

Ο επικεφαλής του ινστιτούτου Forsa, Μάνφρεντ Γκίλνερ επεσήμανε ότι το CDU χάνει τους υποστηρικτές του κυρίως στην ανατολική Γερμανία, ενώ και το αδελφό του κόμμα της Βαυαρίας, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), σημειώνει μεγάλη πτώση. Ο Γκίλνερ επεσήμανε, ωστόσο ότι η Μέρκελ αν και έχει χάσει 9 μονάδες τις τελευταίες 10 εβδομάδες παραμένει πιο δημοφιλής από τους προκατόχους της.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό κέρδισαν μία μονάδα και έφτασαν το 25%, ενώ οι Πράσινοι και το Die Linke σημείωσαν πτώση μίας μονάδας πέφτοντας στο 9%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παρέμειναν σταθεροί στο 5%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης