Ινδία - Κορωνοϊός: Σαρώνει η πανδημία με 3.380 νεκρούς σε 24 ώρες
Ανανεώθηκε:
Εξαιρετικά δύσκολα παραμένει η κατάσταση στην Ινδία λόγω του κορωνοϊού, αφού η χώρα ανακοίνωσε το Σάββατο 3.380 νέους θανάτους και 120.529 νέες λοιμώξεις απο τον ιο.
Αξίχει να σημειωθεί πως με τους νέους θανάτους ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία ανήλθε σε 344.082, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.
Επίσης μετά την προσθήκη των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού που καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε 28,69 εκατομμύρια, σύμφωνα και πάλι με τα στοιχεία του υπουργείου.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, χρησιμοποιούνται ακόμη και μη εγκεκριμένα εμβόλια, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει η Ινδία το καταστροφικό δεύτερο κύμα.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 2.713 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 132.364 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη γιγάντια ασιατική χώρα των 1,3 δισεκ. κατοίκων ανέρχεται ως εδώ σε 340.702 νεκρούς επί συνόλου 28,6 εκατομμυρίων κρουσμάτων, κατά τα επίσημα δεδομένα, που όμως ειδικοί έχουν χαρακτηρίσει πολύ υποτιμημένα.
Πρόκειται για τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων σε όλο τον κόσμο.
Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως παράγγειλε 300 εκατομμύρια δόσεις ενός μη εγκεκριμένου εμβολίου κορωνοϊού.
Το ανώνυμο εμβόλιο της ινδικής εταιρείας Biological E βρίσκεται στην Φάση 3 των δοκιμών και είχε δείξει «πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα» κατά τις δύο πρώτες φάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Η παραγγελία αξίας 206.000.000 δολαρίων είναι η πρώτη που υπογράφει η Ινδία για ένα εμβόλιο που δεν έχει λάβει έγκριση έκτακτης ανάγκης.
Η χώρα αγωνίζεται να επιταχύνει την καθυστερημένη προσπάθεια εμβολίων και μέχρι στιγμής έχει χορηγήσει πάνω από 220 εκατομμύρια δόσεις, σε σύνολο 1,3 δισεκ. πολιτών.
Ως αποτέλεσμα, λιγότερο από το 10% της χώρας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, κυρίως λόγω σοβαρής έλλειψης δόσεων.