Γερμανικός τύπος: Συμμορίες λυμαίνονται τη Μύκονο - Το δημοσίευμα της Stuttgarter Nachrichten
Στην εγκληματικότητα που μαστίζει τη Μύκονο και άλλα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στις υποσχέσεις των αρμοδίων για καλύτερη αστυνόμευση, εστιάζει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Stuttgarter Nachrichten.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, «οι Έλληνες καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν διακινητές ναρκωτικών, ληστές και άλλους απατεώνες στα νησιά, με ντρόουνς, κάμερες παρακολούθησης και περιπολίες με μηχανές».
«Στο παρελθόν είχαν γίνει στη Μύκονο πολλές διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες και δωμάτια ξενοδοχείων, που συνήθως δεν διαθέτουν επαρκή φύλαξη. Οι δράστες αφαιρούσαν κοσμήματα, ακριβά ρολόγια και μετρητά. Ειδικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι τους καλοκαιρινούς μήνες δραστηριοποιούνται στη Μύκονο τουλάχιστον δέκα οργανωμένες σπείρες εγκληματιών», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας της Στουτγάρδης.
«Το 2019 είχαν καταγραφεί στο νησί σχεδόν 300 διαρρήξεις και πολλές ένοπλες ληστείες. Επιπλέον, επιχειρηματίες καταγγέλλουν εκβιασμούς με το πρόσχημα της παροχής προστασίας», αναφέρει το δημοσίευμα που παρουσιάζει η Deutsche Welle.
Τι αλλάζει από δω και πέρα; Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «οι πρώτοι 50 επιπλέον αστυνομικοί έφτασαν ήδη στο νησί, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι τις επόμενες εβδομάδες. Την ομάδα ενισχύουν έμπειροι εγκληματολόγοι, στελέχη των μυστικών υπηρεσιών και ειδικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας».
«Νέος αστυνομικός διευθυντής στη Μύκονο ορίζεται ένας δημόσιος λειτουργός, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια, ως επικεφαλής της δίωξης στο Μαρούσι, κατάφερε να διαλευκάνει μία σειρά από σημαντικές υποθέσεις. Η Μύκονος θα είναι μόνο η αρχή. Και στη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Ρόδο και άλλα δημοφιλή τουριστικά νησιά η αστυνομία ενισχύεται με επιπλέον δυνάμεις και σύγχρονο εξοπλισμό».
Λαβρόφ: Η Ρωσία πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται με το Ιράν - Αιχμές κατά των ΗΠΑ
21:56
Αντιμέτωπη ξανά με πρόταση μομφής η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
21:44
Έτοιμο να απαντήσει «με αποφασιστικότητα» σε ΗΠΑ και Ισραήλ, δηλώνει το Ιράν
21:32
ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 24ΩΡΟ: Επί ποδός πολέμου η Μέση Ανατολή: Χτύπημα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, με δολοφονία Τραμπ απειλεί το Ιράν
21:20