ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν με θύματα γυναίκες και παιδιά

Στρατιώτης στέκεται στον τόπο επίθεσης αυτοκτονίας έξω από το δικαστικό μέγαρο στο Σαμπκαντάρ (Shabqadar) του βορειοδυτικού Πακιστάν, στις 7 Μαρτίου 2016 REUTERS/Fayaz Aziz

Τουλάχιστον 69 άνθρωποι έπεσαν νεκροί μετά από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας έξω από δημόσιο πάρκο στη Λαχόρη, ενώ τουλάχιστον 280 έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

"Πολλοί χειρουργούνται αυτήν την ώρα και φοβόμαστε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά", υπογράμμισε αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας. Τουλάχιστον 50 από τους τραυματίες είναι παιδιά.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι δράστες στόχευαν τη μικρή χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν που σήμερα γιόρταζε το Πάσχα.

Η Λαχόρη, μεγάλο μητροπολιτικό κέντρο στο ανατολικό Πακιστάν και δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, θεωρείται προπύργιο του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο στάθμευσης του πάρκου Γκουλσάν-ε-Ικμπάλ, ακριβώς έξω από την πύλη εξόδου και σε απόσταση μερικών μέτρων από παιδότοπο, όπου έπαιζαν μικρά παιδιά.

«Οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει και πολλά από τα πτώματα φυλάσσονται προς το παρόν σε θαλάμους νοσηλείας.

Στην περιοχή του πάρκου αναπτύχθηκαν στρατιώτες για να ελέγξουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί εκεί ενώ σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις με οργισμένους συγγενείς ανθρώπων που βρίσκονταν στο πάρκο την ώρα της επίθεσης.

Οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν εικόνες από το σημείο της έκρηξης, στις οποίες διακρίνονται κάποιοι από τους τραυματίες να απομακρύνονται με ασθενοφόρα, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος λίγα μέτρα μακριά από τον παιδότοπο, έξω από την είσοδο του πάρκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης