ΚΟΣΜΟΣ

Μπ. Ομπάμα: Βοηθάει τους τζιχαντιστές ο στιγματισμός των μουσουλμάνων

Μπ. Ομπάμα: Βοηθάει τους τζιχαντιστές ο στιγματισμός των μουσουλμάνων
REUTERS/Carlos Barria

Στην εκτίμηση πως "ο στιγματισμός" των μουσουλμάνων εξυπηρετεί τους τζιχναντιστές "που θέλουν να μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου" προέβη ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταδίκασε έτσι έμμεσα προτάσεις των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το Λευκό Οίκο.

Σημείωσε μάλιστα ότι στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, "οι βασικοί μας εταίροι είναι οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι".

Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά για τους τουλάχιστον δύο Αμερικανούς πολίτες που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις "στις οποίες τουλάχιστον 14 Αμερικανοί τραυματίστηκαν" και επισήμανε ότι πρέπει να απορριφθεί κάθε απόπειρα στιγματισμού των Αμερικανών μουσουλμάνων" και να χαιρετηθεί η "τεράστια συμβολή τους στη χώρα μας και στον τρόπο ζωής μας".

Όπως είπε, "αυτές οι απόπειρες έρχονται σε σύγκρουση με το χαρακτήρα, τις αρχές και την ιστορία μας ως έθνος που βασίστηκε στην έννοια της θρησκευτικής ελευθερίας".

Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως "είναι επίσης αντιπαραγωγικό" καθώς "εξυπηρετεί άμεσα το παιχνίδι των τρομοκρατών, οι οποίοι θέλουν να μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου και θέλουν να έχουν έναν λόγο για να στρατολογήσουν όλο και περισσότερους ανθρώπους για τον σκοπό τους που είναι στραμμένο στο μίσος".

Ο κ. Ομπάμα αναγνώρισε πως το Ισλαμικό Κράτος "αποτελεί απειλή για το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου", αλλά υποσχέθηκε πως "οι τρομοκράτες θα αποτύχουν".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ