ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Επίθεση σε στρατιωτικό όχημα – Αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο κύμα τρομοκρατίας η χώρα

REUTERS/ OSMAN ORSAL

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του στρατιωτικού οχήματος στο οποίο επέβαιναν στην πόλη Νουσαϊμπίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Στην πόλη έχουν σημειωθεί επανειλημμένα συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) μετά την κατάρρευση, τον Ιούλιο του 2015, της εκεχειρίας του PKK που είχε διαρκέσει δυόμισι χρόνια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τα χειρότερα επεισόδια βίας από τη δεκαετία του 1990 στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Ερντογάν: Η χώρα είναι αντιμέτωπη "με ένα κύμα τρομοκρατίας, από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της"

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με "ένα κύμα τρομοκρατίας, από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της" και υποσχέθηκε να πλήξει τους κούρδους αντάρτες και την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετά τις τελευταίες επιθέσεις.

"Θα χτυπήσουμε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις με τη μεγαλύτερη σφοδρότητα", δήλωσε ο Ερντογάν σε δημόσια ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, καλώντας τους Τούρκους να "κινητοποιηθούν".

"Απέναντι στις νέες στρατηγικές των τρομοκρατών, αναπτύσσουμε νέους τρόπους μάχης και θα νικήσουμε γρήγορα. Δεν πολεμάμε τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά τους τρομοκράτες", πρόσθεσε Ερντογάν απαντώντας παράλληλα στις επικρίσεις για την αυταρχική παρέκκλισή του.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχηγός του τουρκικού κράτος για ακόμη μία φορά σήμερα εξέφρασε την αμφιβολία του για την "ειλικρίνεια" της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην καταπολέμηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

"Ακριβώς πίσω από το κτίριο όπου υπογράφηκε η συμφωνία (μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στις 19 Μαρτίου για τους μετανάστες στις Βρυξέλλες), η τρομοκρατική οργάνωση (το ΡΚΚ) στήνει μια σκηνή και υψώνει τις πατσαβούρες της", δήλωσε οργισμένα.

"Πώς γίνεται η ΕΕ, η οποία θεωρεί την οργάνωση αυτή τρομοκρατική να μπορεί να ανέχεται μια τέτοια κατάσταση. Πού είναι η ειλικρίνεια, η εντιμότητα. Αυτό είναι υποκρισία", δήλωσε.

Σημειώνεται ότι ο πρεσβευτής του Βελγίου στην Τουρκία κλήθηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα για να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση, κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιας σκηνής από υποστηρικτές του ΡΚΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης