ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια πολιτικού συνεδρίου

AP Photo/Rahmat Gul

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα Καμπούλ όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η σύνοδος του μουσουλμανικού πολιτικού κόμματος Τζαμιάτ.

Βίντεο που ανέβηκαν στα κοινωνικά μέσα δείχνουν ότι οι πυροβολισμοί ακούστηκαν στην αίθουσα του συνεδρίου.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, ενώ προ το παρόν δεν είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Το κόμμα Τζαμιάτ ή Τζαμιάτ-Ε-Ισλαμί ιδρύθηκε το 1972 είναι ένα από τα παλιότερα και πιο επιδραστικά πολιτικά κόμματα της χώρας. Κατέχει 62 από τις 249 έδρες στην Αφγανική βουλή.

Νωρίτερα, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν όταν βόμβα τοποθετημένη στην άκρη δρόμου πυροδοτήθηκε πλήττοντας διερχόμενο λεωφορείο που μετέφερε δημόσιους λειτουργούς στην Καμπούλ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν επιβεβαίωσε τον απολογισμό, χωρίς να δώσει καμία άλλη λεπτομέρεια. Αξιωματούχος ανέφερε πως το λεωφορείο μετέφερε δημόσιους λειτουργούς.

Η επίθεση διαπράχθηκε την ημέρα που απεσταλμένοι της κυβέρνησης, των Ταλιμπάν και χωρών-κλειδιών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, συναντώνται στη Μόσχα για συνομιλίες με σκοπό να δοθεί ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία και να αποκλιμακωθεί η βία που εξακολουθεί να μαίνεται στην εμπόλεμη χώρα της Ασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης