ΚΟΣΜΟΣ

ΠΓΔΜ: Tι λένε τα ΜΜΕ για τη δήλωση Μουζάλα

Εκτενή αναφορά στις δηλώσεις Μουζάλα κάνουν τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ.

Έτσι, σε δημοσίευμα του «Μακεδονικού πρακτορείου Ειδήσεων» αναφέρεται πως «ο Ιωάννης Μουζάλας έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση της κυβέρνησης , αφού αποκάλεσε την Δημοκρατία της Μακεδονίας με το όνομα της. Ο εθνικιστής ηγέτης Καμμένος ζήτησε την παραίτηση του υπουργού».

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που επίσης ζήτησε την παραίτηση Μουζάλα. «Ο πατέρας του είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρώην πρωθυπουργός, που έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο το 1993 από τους εθνικιστές - μέλη του κόμματός του, οι οποίοι "επαναστάτησαν", θεωρώντας ότι η πολιτική του απέναντι στη “Δημοκρατία της Μακεδονίας" δεν ήταν αρκετά σκλήρη.

Ο Independent των Σκοπίων επισημαίνει πως ο εταίρος από το «εθνικιστικό» κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση, Πάνος Καμμένος, κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να παραιτηθεί από τη θέση του, καθώς αποκάλεσε τη «Μακεδονία» με το όνομα της και δεν χρησιμοποίησε κάποια από τις συντομογραφίες που «οι Έλληνες εθνικιστές συνηθίζουν να χρησιμοποιούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης