ΚΟΣΜΟΣ

Σπάνιο όπλο του 19ου αιώνα δημοπρατείται στις 18 Μαρτίου

Σπάνιο όπλο του 19ου αιώνα δημοπρατείται στις 18 Μαρτίου
CNN International

Πολύ πριν το όπλο-τσιγάρο, το όπλο μπατόν του σκι και το όπλο-γκάιντα του διασήμου πράκτορα James Bond, υπήρχε στην πραγματική ζωή το «Le Petit Protector».

Μόλις λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος από ένα νύχι, αυτό το περίεργο πιστόλι του 19ου αιώνα ήταν τοποθετημένο πάνω σε ένα μεταλλικό δαχτυλίδι.

Πλέον σπάνιο, το Protector, πιστεύεται ότι είναι ένα από τα μικρότερα όπλα του κόσμου και θα δημοπρατηθεί αυτή τη βδομάδα. Το 4 χιλιοστών όπλο αναμένεται να πουληθεί έως και στα 1650 ευρώ στις 18 Μαρτίου που θα δημοπρατηθεί, σύμφωνα με τους χρήστες στη σελίδα Catawiki που δημοπρατεί αντικείμενα online.

«Αυτό το σπάνιο κομμάτι επιδεικνύει θεαματική τεχνική και είναι αναμφισβήτητα ενδιαφέρον», δήλωσε ο διοργανωτής της δημοπρασίας Alain Dilmen.

«Πράγματα όπως αυτό σπάνια δημοπρατούνται. Με αυτό το μοναδικό όπλο περιμένουμε μεγάλο ενδιαφέρον προσφορών από όλο τον κόσμο», προσθέτει ο ίδιος. “Αυτό το όπλο πουλιόταν σε κοσμηματοθήκες, για να φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι για γυναίκες”, ανάφερε ακόμα.

Το όπλο παρουσιάζεται μέσα σε μία κόκκινη βελούδινη θήκη και από ότι φαίνεται χρησιμοποιούταν ιστορικά περισσότερο προληπτικά, παρά ως θανάσιμο όπλο.

cnn2

Καθώς παράγει λιγότερη δύναμη απ’ ότι ένα σύγχρονο όπλο pellet, το Protector μπορεί να διεισδύσει στην μία πλευρά ενός μεταλλικού κάδου. Αυτή είναι η έκταση της δύναμης του πυρός του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guns.com

Το όπλο δαχτυλίδι χρονολογείται σε μία εποχή όπου κατασκευαζόντουσαν πολλά ευφάνταστα προσωπικά όπλα, από το τουφέκι-μπαστούνι, στο πιστόλι-στυλό μίας βολής μέχρι και το πιστόλι τσέπης τύπου Derringer.

Ring of fire: Tiny rare pistol up for auction

By Sheena McKenzie, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ