ΚΟΣΜΟΣ

Και ο Ομπάμα εναντίον του BREXIT

Reuters/Jonathan Ernst

O Αμερικανός Πρόεδρος πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, τάσσεται εναντίον του BREXIT και αναμένεται να επισκεφθεί το Λονδίνο για να υποστηρίξει την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί τον Απρίλιο το Λονδίνο για να καλέσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, όπου οι Βρετανοί θα αποφασίσουν για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ένωση, με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις να τους εμφανίζουν διαιρεμένους, με ένα μεγάλο ποσοστό να δηλώνει ακόμη αναποφάσιστο.

Ο Ομπάμα στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε και η προοπτική να μιλήσει υπέρ της παραμονής, έχει εξοργίσει τα μέλη της καμπάνιας που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ένωση.

Σύμφωνα με τον Independent, όπως αναμεταδίδει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών ώστε να αποτραπεί από τον Αμερικανό πρόεδρο να πραγματοποιήσει ομιλία στο βρετανικό κοινοβούλιο σχετικά με το δημοψήφισμα .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης