ΚΟΣΜΟΣ

Ακυρώθηκε λόγω συμπλοκών προγραμματισμένη ομιλία του Τραμπ στο Σικάγο

REUTERS/Kamil Krzaczynski

Ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή και για λόγους ασφαλείας η προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στο Σικάγο.

Ο χώρος -το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις- που επρόκειτο να γίνει η εκδήλωση μετατράπηκε σε χαοτική σκηνή με συμπλοκές μεταξύ χιλιάδων συγκεντρωμένων που τον υποστήριζαν αλλά και εκείνων που είχαν σπεύσει για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποψηφιότητάς του.

Μέλος της καμπάνιας του κ. Τραμπ ανέβηκε στο βήμα ανακοινώνοντας την αναβολή της εκδήλωσης, με το πλήθος να ζητωκραυγάζει, τις συμπλοκές να ξεσπούν και εν τέλει την αστυνομία να επεμβαίνει.

Ο ρεπόρτερ του CNN, Τζέρεμι Ντάιαμοντ βρέθηκε μέσα στο πανεπιστήμιο και κατέγραψε τη στιγμή των πανηγυρισμών μετά την ανακοίνωση της αναβολής.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εκστρατείας του, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αναβάλει την εκδήλωση, μετά την άφιξη του στο Σικάγο και την συνάντηση του με τις αστυνομικές αρχές.

Πολλοί ακτιβιστές του Σικάγου, κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας που προηγήθηκε της προεκλογικής συγκέντρωσης, αναζητούσαν τρόπους για να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της.

"Μέχρι σήμερα, δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα", είπε αργότερα ο Τραμπ στο CNN. Ερωτηθείς για το εάν μετανιώνει για τη ρητορική του στις εκδηλώσεις του ήταν αρνητικός.

"Δεν μετανιώνω", είπε. "Αυτοί είναι πολύ πολύ κακοί διαμαρτυρόμενοι. Κακοί άνθρωποι. Πολύ σκληρά και δύσκολα παιδιά".

Οι αρχές προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις, σύμφωνα με την αστυνομία του Σικάγο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης