ΚΟΣΜΟΣ

Κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής σε προάστιο του Παρισιού

Κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής σε προάστιο του Παρισιού
Reuters/Philippe Wojazer

Αντικρουόμενες αναφορές έκαναν νωρίτερα λόγο για υπόθεση ομηρίας σε προάστιο του Παρισιού και απειλή καμικάζι με γιλέκο εκρηκτικών στο λύκειο Enghien-les-Bains

Η ειδική ομάδα RAID, η αντιτρομοκρατική της Γαλλίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες βρέθηκε στο σημείο.
Στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκαν αρκετές φωτογραφίες που απεικονίζουν την έντονη αστυνομική παρουσία και τον αποκλεισμό της περιοχής.

Μια κάτοικος της περιοχής δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter «όταν σου λέει η κόρη σου ότι υπάρχει σε εξέλιξη ομηρία στο σχολείο της και παρέμβαση της RAID», δημοσίευση που στην συνέχεια έσβησε.

ΟΜΗΡΙΑ

Η γυναίκα πρόσθεσε λίγο αργότερα ότι η κατάσταση ομηρίας ήταν σε περιοχή κοντά στο σχολείο ενώ αμέσως μετά μια ασκούμενη δημοσιογράφος της Le Figaro την διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κατάσταση ομηρίας.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien επίσης διέψευσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για ομηρία στο σχολείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας άνδρας σε κατάσταση αμόκ περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, επρόκειτο για έναν άνδρα ο οποίος βρισκόταν σε κατ’οίκον κράτηση κι οποίος κατά την τακτική επίσκεψη της αστυνομίας, αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα. Ο άνδρας άρχισε να φωνάζει και να απειλεί ότι θα πυροβολήσει.

Η γυναίκα του, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, κατάφερε να διαφύγει ενώ στην συνέχεια είπε στην αστυνομία ότι ο άνδρας της έχει στην κατοχή του δύο όπλα. Η αντιτρομοκρατική κλήθηκε στο σημείο και στη συνέχεια μετά από διαπραγματεύσεις ο άνδρας συνελήφθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ