Κλωνοποιούν το προϊστορικό λιοντάρι της Σιβηρίας
Κλωνοποίηση προϊστορικού Σιβηρικού λιονταριού, ετοιμάζει ο επιστήμονας Χάνγκ Γου Σουκ, από τη Νότιο Κορέα. Ως δείγμα θα χρησιμοποιηθεί ιστός από ένα ζευγάρι προϊστορικών αιλουροειδών που βρέθηκαν πέρυσι, διατηρημένα μέσα σε πάγο.
Τα δύο τεράστια ζώα ήταν νεογέννητα όταν πέθαναν και εκτιμάται να είναι ηλικίας 12.000 ετών. Βρέθηκαν σε μια σπηλιά στην Γιακούτια, ένα μέρος της Σιβηρίας, που ονομάζεται και Δημοκρατία της Σάκχα.
Ο ίδιος ερευνητής ήδη επιδιώκει την ανάσταση ενός μαμούθ. Υπήρξαν ωστόσο δυσκολίες σε αυτή την περίπτωση, που κατέληξαν σε διαμάχη, για το μέγεθος των δειγμάτων. Εν τέλει, η αντιπαράθεση λύθηκε με συμβιβασμό μεταξύ των επιστημόνων και η προσπάθεια αναδημιουργίας του είδους συνεχίζεται.
Τα Σιβηρικά λιοντάρια, έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση με τα σημερινά. Έζησαν στην εποχή των παγετώνων και είχαν διασκορπιστεί στην Ευρώπη, την Ασία και τη βόρεια Αμερική, προτού εξαφανιστούν πριν από 10.000 χρόνια.
Πολύ πιθανόν να κυνηγούσαν ζώα για την τροφή τους, όπως βίσωνες, μικρά ή τραυματισμένα μαμούθ, ελάφια και άλογα.
Τα κλωνοποιημένα λιοντάρια υπολογίζεται ότι είναι μερικών εβδομάδων, ενώ οι συνθήκες, γύρω από την εξαφάνισή τους δεν είναι γνωστές. Ωστόσο, ο Άλβερτ Πρωτοπόποβ επικεφαλής για τη μελέτη των μαμούθ του πανεπιστημίου Γιακούτιαν, ανέφερε στους Siberian Times, ότι τα νεογνά μεταφέρθηκαν στη σπηλιά από τη μητέρα τους, για προστασία, αλλά στη συνέχεια μια κατολίσθηση σφράγισε την περιοχή , παγιδεύοντας τα νεαρά ζώα μέσα .