ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες
Mustafa Hassona/Anadolu Agency/Getty Images/Ideal Image

Επίθεση αυτοκτονίας παγιδευμένου με εκρηκτικά φορτηγού σε σημείο ελέγχου της ιρακινής αστυνομίας, σημειώθηκε στην είσοδο της πόλης Χίλα στα νότια της Βαγδάτης, του Ιράκ, με συνέπεια τον θάνατο και τον τραυματισμό τουλάχιστον 60 ανθρώπων.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, με ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του πρακτορείου ειδήσεων Amaq news agency, το οποίο υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι φέρονται να μεταφέρθηκαν από το σημείο της έκρηξης στα γειτονικά νοσοκομεία, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πόσοι ακριβώς έχουν σκοτωθεί.

“Πρόκειται για την πιο σοβαρή βομβιστική ενέργεια που έχει συμβεί μέχρι σήμερα στη Χίλα,” ανέφερε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών στο Reuters.

“Φορτηγό που οδηγούσε “μάρτυρας” εξεράγη σε αστυνομικό σημείο ελέγχου στη Βαβυλώνα, στην είσοδο της πόλης Χίλα σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπων,” ανέφερε η ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Η Χίλα είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Βαβυλώνας, στην οποία κυριαρχεί το σιιτικό στοιχείο, καθώς οι σουνίτες έχουν μικρότερη παρουσία στην περιοχή.