ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία - Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 σε όλη την επικράτεια από την Πέμπτη

Ιταλία - Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 σε όλη την επικράτεια από την Πέμπτη
Roberto Monaldo/LaPresse via AP

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε στη διάρκεια της νύκτας διάταγμα με το οποίο επιβάλλεται σε όλη την επικράτεια απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας), αναφέρουν σήμερα το πρωί τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Άλλα περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν λεπτομερώς εντός της ημέρας από τον Κόντε και θα ισχύσουν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, αποφασίσθηκαν επίσης, κυρίως το κλείσμο των εμπορικών κέντρων τα σαββατοκύριακα.

Mεγάλη αύξηση των νεκρών: Οι γιατροί προειδοποιούν ότι «το δεύτερο κύμα μπορεί να αποδεχθεί τσουνάμι»

Μεγάλη αύξηση του αριθμού νεκρών από κορωνοϊό καταγράφεται στην Ιταλία τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Την Τρίτη έχασαν την ζωή τους 353 ασθενείς και διαγνώσθηκαν 28.244 θετικοί στον ιό. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 182.287 διαγνωστικά τεστ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, από τις 6 Μαΐου.

Τη Δευτέρα τα περιστατικά ήταν 22.253 και 233 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, επίσης, εισήχθησαν 203 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας, (συνολικά νοσηλεύονται σε αυτές 2.225 άνθρωποι) και άλλοι 1.2754 στους νοσοκομειακούς θαλάμους. Εκτός ΜΕΘ, στα νοσοκομεία της χώρας, βρίσκονται 21.114 πολίτες, με συμπτώματα της covid- 19.

Τα περισσότερα κρούσματα διαγνώσθηκαν και πάλι στην Λομβαρδία (6.804) ενώ ακολουθούν το Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο (3.169), η Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (2.971), η Τοσκάνη (2.336) και το Βένετο (2.298).

Aίσθηση, τέλος, προκάλεσε η παρέμβαση του προέδρου των Ιατρικών Συλλόγων Ιταλίας, Φιλίππο Ανέλι, ο οποίος, σε ανάρτησή του στο Facebook υπογράμμισε ότι «οι γιατροί φοβούνται ότι το δεύτερο αυτό κύμα μπορεί να αποδειχθεί τσουνάμι και να συμπαρασύρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας». Για τον λόγο αυτό -εξηγεί- «ζητούν από την κυβέρνηση Κόντε να υιοθετήσει πιο επιθετικά μέτρα».

Ο Φιλίππο Ανέλι προσθέτει ότι «τα νοσοκομεία γεμίζουν με ασθενείς με κορωνοϊό, κάτι που δεν επιτρέπει να θεραπευθούν με τον πρέποντα τρόπο ασθενείς με άλλες παθήσεις». Προβλέπει, τέλος, ότι «αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, μπορεί να γίνει μη διαχειρίσιμη».