ΚΟΣΜΟΣ

Πολυέλαιοι, αίθουσα συσκέψεων και τραπεζαρία: Μέσα στην πολυτελή σουίτα όπου νοσηλεύεται ο Τραμπ

O πρόεδρος Τραμπ τη στιγμή που μπαίνει στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. EPA/CHRIS KLEPONIS / POOL

Χαρακτηριστικά σουίτας πολυτελούς ξενοδοχείου έχει το μονόκλινο όπου νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες, μετά τα συμπτώματα κορωνοϊού που εμφάνισε, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου σύμφωνα με την γραμματέα τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακένανι, ο πρόεδρος θα περάσει «λίγες ημέρες» είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο του κόσμου.

Απέχοντας κάτι παραπάνω από 14 χιλιόμετρα από τον Λευκό Οίκο, στη Βηθέσδα του Μέριλαντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα παραμείνει στην Προεδρική Σουίτα του νοσοκομείου, το οποίο συχνά αποκαλείται ως Ward 71 αναφέρει η Telegraph.

Η σουίτα είναι ένα από τα έξι ειδικά δωμάτια ασθενών που προορίζονται για υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους και μέλη του Λευκού Οίκου.

Εδώ ο Τραμπ λαμβάνει τη φροντίδα μερικών από τα περίπου 7.000 μέλη του ιατροφαρμακευτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των πιο διακεκριμένων γιατρών της χώρας.

Η προεδρική σουίτα, η οποία διοικείται από τον Λευκό Οίκο και όχι από το υπουργείο Άμυνας, περιλαμβάνει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κρεβατοκάμαρα και ασφαλή αίθουσα συσκέψεων, όπως μεταδίδει το WRC-TV.

Πιστεύεται μάλιστα ότι ο προσωπάρχης του προέδρου Μαρκ Μέντοους θα έχει εκεί τον προσωπικό του χώρο ενώ ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του είναι και ένας κρυστάλλινος πολυέλαιος στο κέντρο της τραπεζαρίας.

Η σουίτα όπου μένει ο Τραμπ ανακαινίστηκε το 2011 όταν συγχωνεύτηκαν το Εθνικό Ιατρικό Ναυτικό Κέντρο και το στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το νοσοκομείο, γνωστό ως «Εθνικό Ιατρικό Κέντρο» έχει αποτυπωθεί ήδη στη μνήμη των Αμερικανών καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε η εγχείρηση αφαίρεσης πολύποδα του πρώην Αμερικανού προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν, ο οποίος είχε εντοπιστεί κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης ρουτίνας.

Κατασκευασμένο το 1909, το νοσοκομείο έχει φιλοξενήσει όλους τους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών έκτοτε, ενώ είναι το νοσοκομείο που επιλέγουν μέλη του Κογκρέσου και του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου η χωρητικότητά του εκτοξεύτηκε μέσα σε λίγους μήνες από 80 κλίνες σε 2.500 ενώ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του πολέμου της Κορέας και του Βιετνάμ, νοσηλεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες.

Το 2007 το νοσοκομείο δέχτηκε αρνητική δημοσιότητα μετά από έρευνα της Washington Post η οποία έφερε στο φως κατηγορίες για παραμέληση που οδήγησε στον θάνατο πολλούς στρατιώτες.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Ινστιτούτο Ερευνών Σίλβερ Σπρινγκ του νοσοκομείου αναπτύσσει εμβόλια και θεραπείες για μεταδοτικές ασθένειες όπως η Covid-19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης