ΚΟΣΜΟΣ

Φίλος της δολοφονημένης πιανίστριας Νατάλια Στρελτσένκο καταθέτει εναντίον του άντρα της

Ο John Martin και η Natalia Strelchenko σε παλαιότερη φωτογραφία τους Social Media

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, φίλος της διάσημης πιανίστριας Natalia Strelchenko φέρεται να άκουσε τον John Martin να μαλώνει με την σύζυγό του πολλές φορές, ενώ σε ένα δείπνο του είπε ότι θέλει να τη σκοτώσει

Η 38χρονη παγκοσμίου φήμης πιανίστρια Natalia Strelchenko, η οποία είχε εξασφαλίσει μία θέση σε ένα πολύ αναγνωρίσιμο γαλλικό σχολείο και σχεδίαζε να περάσει το καλοκαίρι της στην Ισπανία, πέθανε μετά από επίθεση που δέχθηκε στο ίδιο της το σπίτι. Η Strelchenko γεννήθηκε στη Ρωσία και ήταν ένα παιδί θαύμα για τη μουσική, καθώς ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 8 ετών. Έκανε το ντεμπούτο της στη Συμφωνική Ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης στην ηλικία των 12. Όταν ήταν 15 εισήχθη σε ένα ειδικό μουσικό κολέγιο και ξεκίνησε να παίζει σε συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου το Wigmore Hall στο Λονδίνο, του Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη αλλά και του Französischer Dom στο Βερολίνο.

Το σώμα των ενόρκων άκουσε ότι ο Martin σταμάτησε και κοίταξε τον φίλο της Natalia, Zanko, ο οποίος εκείνο το βράδυ βρισκόταν στο σπίτι τους για να δειπνήσει, λέγοντάς του «θέλω να την σκοτώσω». Ο Zanko έφυγε από το σπίτι αμέσως και κάλεσε την άμεση δράση, με την επίθεση να βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στο σπίτι, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Προηγουμένως το δικαστήριο είχε μάθει ότι η Strelchenko είχε εξασφαλίσει μία θέση εργασίας στο γαλλικό ωδείο Belfort και επρόκειτο να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Πέθανε λίγες ημέρες πρίν ξεκινήσει.

Ο πρώην σύζυγός της για 10 χρόνια, Vladimir Suzdalevich, μουσικός και διευθυντής ορχήστρας, είχε έναν γιό με την Natalia και γνώριζε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στον γάμο της. Ο ίδιος σε συνεννόηση με την οικογένειά της και το φιλικό της περιβάλλον την είχαν προτρέψει αρκετές φορές να αφήσει τον «βίαιο» Martin. Λίγα λεπτά πριν από τον θάνατό της η Strelchenko, έστειλε ένα μήνυμα στον Vladimir το οποίο έγραφε ότι πέρναγε κακές στιγμές με τον Martin.

Την νύχτα της 30ης Αυγούστου του περασμένου έτους και αφού η Strelchenko είχε επιστρέψει στο σπίτι από το μουσικό σχολείο Chetham’s, ο Martin έφυγε από το σπίτι και φέρεται να έστειλε μήνυμα σε φίλο του γράφοντας «δεν έχω ελπίδα», στη συνέχεια έστειλε άλλο ένα μήνυμα αυτή τη φορά σε άλλο φίλο του, το οποίο έγραφε «όλο το καλοκαίρι ένιωθα μόνος, η Ναταλία κρατάει αποστάσεις από εμένα από τον Νοέμβριο του 2014».

Ο Martin επέστρεψε σπίτι περίπου τα μεσάνυχτα και πέταξε τη γυναίκα του στις σκάλες και μετά την στραγγάλισε. Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σπίτι βρήκαν την μουσικό αναίσθητη δίπλα στις σκάλες. Η γυναίκα είχε υποστεί φρικτά κατάγματα στο πρόσωπο και το κρανίο της, καθώς έφερε και σοβαρά τραύματα στον αυχένα της. Παρά τις προσπάθειες του παραϊατρικού προσωπικού, λίγο αργότερα διαγνώστηκε νεκρή.

Ο Martin αρνείται την κατηγορία της δολοφονίας και είπε στην αστυνομία ότι δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα από το συγκεκριμένο βράδυ. Τέλος αρνείται άλλη μια κατηγορία που του έχει αποδοθεί για την απόπειρα δολοφονίας ενός αγοριού ηλικίας κάτω των 17 ετών που δεν μπορεί να ονομαστεί για νομικούς λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης